Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Utorok 23.04.2024
Články  

 

 

 

 

Ako si vybrať správnu edíciu Windows Vista pre Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)?

Po príchode nového operačného systému a jeho uvedení do života nastalo pre užívateľov OS Windows XP zapeklité obdobie. Nielenže Microsoft ohlásil ukončenie predaja XP ale aj ukončenie podpory už overeného a odskúšaného, zaplátaného XP. Nový operačný systém priniesol niekoľko noviniek. O grafickom prostredí alebo zrýchlení, či spomalení práce je škoda drať klávesnicu, pretože toto sú veľmi subjektívne pohľady a podľa diskutujúcich na internete sa značne líšia. Chtiac či nechtiac, všetci raz budeme musieť povýšiť verziu. Komplikovanejšia situácia nastáva pri zakúpení nového počítača, kde už je väčšinou predinštalovaný OS Vista (hlavne pri notebookoch). Tu vyvstáva otázka, ktorá trápi väčšinu ľudí, zvyknutých na XP Professional. Microsoft totižto rozčlenil OS Vista na niekoľko edícií a užívateľ si tak môže vybrať (a zaplatiť) podľa toho, na čo systém chce používať a čo všetko chce využívať. Väčšina našich zákazníkov v tomto momente naráža na dôležité otázky. Pôjde nám Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) pod Vistou? Chodí to vôbec s Vistou? Ako to chodí? Akú tú verziu si máme kupiť? Poďme sa teda na to spoločne pozrieť.

Ako Microsoft rozdelil OS Vista a čo všetko sa dá v jednotlivých edíciách robiť?

Presné rozdelenie edícii operačného systému a ich popisu nájdete na tejto adrese http://www.microsoft.com/slovakia/windows/products/windowsvista/editions/choose.mspx

Ktoré verzie Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) pracujú v operačnom systéme Vista?

Pre nový operačný systém Vista (32- aj 64-bitové verzie) plne kompatibilné len dve verzie Wildfire. Je to verzia WildFire 3 (avšak len od vydania M090) a WildFire 4 (plne kompatibilná od prvého vydania).

V OS Vista NIE SÚ podporované nižšie verzie Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER), teda WildFire 2, WildFire 1, 2001, 2000i2. S veľkou pravdepodobnosťou tieto verzie v OS Vista ani nespustíte, ak áno, tak práca s nimi vôbec nebude taká, ako pod XP, ale výrazne horšia. Neodporúčame vám používať tieto verzie pod OS Vista.

V prípade WildFire 3 a 4 vám v OS Vista odporúčame nainštalovať najnovšie ovládače grafickej karty, pretože pri starších ovládačoch sa vyskytovali problémy pre prekresľovaním alebo s celkovým výkonom zobrazovania. Nové ovládače, ATI aj NVIDIA, by tieto problémy mali úplne odstrániť.

Ktorá edícia OS Vista je pre nás vhodná?

Ako už samotný názov edícií napovedá, pre firmy je určená edícia Bussiness. Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) je v tomto smere kompatibilný len s edíciami Bussiness a Ultimate. Nie je kompatibilný s edíciou Home.

Načo je dobrá 64-bitová verzia operačného systému?

64-bitová architektúra je vylepšením štandardnej 32 bitovej architektúry. Umožňuje spravovať viac operačnej pamäte, preto ak plánujete zakúpiť do vášho nového alebo stávajúceho počítača 4GB RAM alebo viac, majte na pamäti, že 32-bitový operačný systém dokáže pracovať len s 3GB RAM. V tomto prípade odporúčame prejsť na 64-bitovú verziu operačného systému, nakoľko len s ním plne využijete možnosti vyššej kapacity pamäte. To isté platí aj pre Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER). Už od verzie WildFire 2 je možné zvoliť si, ktorú verziu (32 alebo 64-bitovú) chcete používať, čím plne využijete možnosti vyššieho výkonu a lepšej správy pamäte. Podrobnejšie sa tejto problematike venujeme v samostatnom článku.

Vyšiel Service Pack 1 pre OS Vista, pojde to aj s ním?

Áno, vyššie uvedené kompatibilné verzie pracujú normálne aj po inštalácii servisného balíčka Service Pack 1 pre OS Vista.

 

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.