Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 28.04.2024
Články  

 

 

 

 

IPM Standards - IPM StartTools, prvý krok k poriadku v TPV

 

V súčasnsti už nikto nepochybuje o tom, že riadiť, spravovať a udržiavať konštrukčné dáta v poriadku pomocou PLM technológií je nevyhnutnosť vrámci IT každej firmy.  Tento poriadok tvorí základ kvalitnej a efektívnej konštrukcie. Aby boli tieto základy pevné a homogénne vyvinuli sme pre vás nástroj/utilitu ako odraz nášho know-how, ktorý splní váš cieľ. Pomocou IPM StartTools zabezpečíme štandardizované prostredie vo Vašej firme pomocou ktorého budú mať vaši konštruktéri k dispozícii jednotný zdroj dát, nastavení, formátov, postupov, atď. Toto celé popisuje vzťah štandardizácie k tvorbe a riadeniu digitálneho modelu výrobku pri zabezpečení maximálnej efektívnosti a kvality.

PLM riešenia

 Pri definovaní jednotlivých vzťahov vrámci StarTools sa vychádza zo základných princípov Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) technológie:

  • základ - konštrukčné prvky
  • asociativita
  • parametrickosť
  • relácie
  • riadenie zostáv
  • sofistikovaná kontrola

Cieľ by sa dal jednoznačne zhrnúť do nasledujúcich bodov:

  • jednotné prostredie vrámci oddelenia/firmy
  • jednoduchšie riadenie systému
  • prehľadnosť zdrojových dát
  • eliminácia zdvojených dát
  • zefektívnenenie práce konštruktéra
  • zkrátenie času a nákladov

 

Použitie StartTools v kontexte štandardizácie by sa dalo definovať do 3 krokov:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Štandardizácia nastavení

Štandardizáciu nastavení popisujeme ako základné nastevenia PTC produktov podľa zvyklostí konkrétneho zákazníka pri dodržaní zákaldných optimalizačných kritérií jednotlivých produktov. jedná sa o inštaláciu samotných StartTools, lokalizovania prostredia do slovenského jazyka, nastavenie najoptimálnejšieho uživateľského rozhrania, a v neposlednom rade to môže byť automatická synchronizácia a akturlizácia nastavení konkrétneho konštruktérskeho pracoviska zo serverom.

 

Štandardizácia modelov

Štandardizácia modelov sa opiera o nainštalovanie štartovacích šablón pre modely, zosúladenie pomenovania, zladenie konfriguračných súborov (.pro, .win, .pnt), pridanie relácií a kusovníkových parametrov. Výhody ktoré získame sú sú nasledujúce: samojedinečnosť objektov a názvov, efektívnejšie sortovanie a vyhľadávanie objektov, možnosť prepojenioa názvov a parametrov.  Šablény nám pomáhajú hlavne napĺňať parametre hneď na začiatku modelovaniam, automatické, rovnaký základ modelov pre všetkých konštruktérov, automatické napĺňanie relácií, tabuliek, tabuľka ohybov, polotovarov.

 

Štandardizácia výkresov

Tvorí ju automatické pomenovávie výkresu podľa modelu (napr. ako skladové číslo súč.), tvorba štartovacích šablón a výkresových fromátov na vyrábané súčiastky, resp. montážne zostavy. Optimalizácia konfiguračných výkresových nastavení v záavislosti od konkrétnych noriem, konfigurácia tabuliek a kusovníkov. Pre užívateľa najvizálnejšiu oblasť tvorí úprava výkresového prostredia doplnením ikon, symbolov a makier.

 

Kontrola pomocou Modelcheck

Okrem základného nastavenia je dôležitá aj kontrola procesu, jeho akceptácia a dodržiavanie na úrovni jednotlivých typov objektov/dokumentov. Neodmyslitelným pomocníkom v tejto časti je Modelcheck, ktorý takúto kontrolu konštruktérovi zabezpečí a tím ho chráni od produkovania ďalších chýb.

Aplikovaním a dodržiavaním zásad popísaných a nastavených v IPM Standards - IPM StartTools je splnený základný predpoklad na efektívne riadenie a spravovanie konštrukčných dát v PLM riešeniach poskytovaných našou spoločnsoťou.

 

   

Prezentáciu s názorným popisom si môžete stiahnuť tu: 6,8Mb 

 

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.