Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Sobota 20.04.2024
Články  

 

 

 

 

Použitie voľby Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) vo Windchill PDMLink

Windchill 9.1 predstavil nový prvok nazvaný Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník), ktorý umožňuje modifikovať existujúcu jednoúrovňovú štruktúru kusovníka pridaním alebo odstránením objektov. Je možné tiež upraviť atribúty priradené k existujúcim objektom a toto všetko môžete vykonať bez toho aby ste spustili aplikáciu Product Structure Explorer (Prehliadač výrobkovej štruktúry) - PSE.

Funkcia Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) je vlastne zjednodušená web stránka oproti java appletu robustnejšej aplikácie PSE. Pomocou tejto voľby sú modifikácie štruktúry kusovníka oveľa jednoduchšie a dostupnejšie. Táto krátka informácia vás oboznámi s tým, ako používať tento nový prvok:

  • Pre prístup k tejto funkcii vyberte voľbu Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) z rozbaľovacieho menu Actions (Akcie) na ľubovoľnej stránke, kde je toto menu zobrazené. V tomto príklade bola táto voľba vybraná z detailnej stránky komponentu (obr. 1)
  • Ak bola voľba Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) vybraná, spustí sa okno sprievodcu Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) a ak nebol daný komponent (kusovník) uvoľnený z databázy, automaticky ho systém z databázy uvoľní (obr. 2)

Nástrojová lišta poskytuje rôzne možnosti pre modifikovanie štruktúry kusovníka (obr. 3)

  • Zadaním čisla komponentu do políčka Search by Number (Vyhľadať podľa čísla) - môžu byť použité aj špeciálne znaky - môžete v databáze Windchill-u rýchlo vyhľadať komponenty, ktoré majú byť pridané do štruktúry kusovníka
  • Kliknutím na ikonku Add Part (Pridať komponent)sa spustí sprievodca vyhľadávaním, kde môžete lokalizovať požadované komponenty zadaním názvu komponentu alebo čísla komponentu
  • Kliknutím na ikonky Create Part (Vytvoriť komponent)a Create Multiple Part (Vytvoriť viac komponentov)sa spustí sprievodca, pomocou ktorého môžete vytvoriť komponent(y), ktoré budú v databáze úplne nové. Atribúty ako Part Name (Názov komponentu), Part Number (Číslo komponentu), View (Pohľad), Assembly Mode (Zostavný režim), Classify/Do Not Classify (Klasifikovať/Neklasifikovať) a ďalšie musia byť špecifikované pre všetky vytvárané komponenty

Na záver je potrebné zopakovať, že nový Windchill PDMLink prvok Edit Bill of Materials (Upraviť kusovník) je významný zjednodušený nástroj, ktorý vám umožní rýchlu a jednoduchú úpravu jednoúrovňovej štruktúry kusovníka.

 obr. 1
 obr. 2
 obr. 3

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.