Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Štvrtok 28.03.2024
Články  

 

 

 

 

Windchill 9.0 - Nová úroveň produktivity

Windchill 9.0 je už na svete a okrem viacerých nových možností pre konštruktérov môžu teraz aj technológovia využiť Windchill pre vývoj výrobných procesov. Windchll 9.0 taktiež ponúka výkonné, nové užívateľské prostredie pre možnosti tvorby konfigurácií, dramatické zlepšenie výkonu pri vizualizácii a úplne nové možnosti reportovania pomocou modulu Windchill Bussiness Reporting.

Poskytnutie technologickej dokonalosti pomocou Windchill 9.0. Skorý prístup k hodnoverným konštručným dátam je kritickou potrebou pre mnohých technológov. Časové plány na konštrukciu sa skracujú, zatial čo sa rast ponuky a tím vývoja produktu stávajú čoraz viac komplexnejšími. Čím viac sa môže technológ naučiť o vývoji v konštrukcii, tým skôr a tým väčšia pravdepodobnosť je, že nový produkt bude vyrobený načas a bez dodatočných nákladov. 

Pre urýchlenie výrobných procesov - Manufacturing Process Management (MPM), Windchill 9.0 predstavil nový voliteľný modul nazvaný Windchill MPMLink, ktorý poskytuje technológom priamy a integrovaný prehľad o všetkých konštrukčných návrhoch a nové nástroje z hľadiska technológie pre postup výroby modelu. Tak ako konštruktér tvorí produkt, technológ má možnosť použiť rovnaký návrh pre tvorbu technologických plánov výroby, alebo vytvoriť nový výrobný kusovník (mBOM) a pripojiť grafické pracovné inštrukcie pre riadenie výroby a montáže na dielni.

Ako súčasť Windchill-u, Windchill MPMLink vytvára asociatívne linky medzi konštrukčným a výrobným kusovníkom (eBOM a mBOM). Takže vždy, keď konštruktér urobí zmenu v kusovníku, táto zmena sa automaticky odzrkadlí aj vo výrobnom kusovníku (mBOM). Možnosťou prístupu k detailným modelom výrobku technológ zistí a do hĺbky pochopí presne aké upínače, formy a iné podporné nástroje výroby alebo služby budú potrebné pri výrobe.

         Použte vizuálne konfiguračné
         nástroje vo Windchill MPMLink
         na vytvorenie digitálneho pro-
         cesného plánu
 

 

 

 

  

 

 

 






“Windchill MPMLink poskytuje technológom simultánny prístup k rovnakým nástrojom aké má konštruktér,” hovorí Michael Distler, Windchill Product Marketing riaditeľ pre PTC. “Príkladom je zmenové riadenie. Windchill má silný systém zmenového riadenia pre automatizáciu požiadaviek na zmenu a procesov notifikácie. Pomocou Winchill MPMLink bude technológ nielen okamžite upozornený na ľubovoľné konštrukčné zmeny, ale asociativita ako prirodzená vlastnosť Windchill-u umožňuje aj to, že tieto zmeny budú ihneď odzrkadlené v technologických plánoch. Nemusí už ďalej posielať emaily, dodatočne telefonovať alebo sťahovať nové modely aby zistil aká modifikácia bola na produkte vykonaná.”

Nové funkcie zmenového riadenia. Konštruktér má možnosť vidieť množstvo nových funkcií vo Windchill 9.0. Napríklad, môže použiť Windchill pri riešení problémov technologických alebo výrobných odchýliek, ktoré spadajú do obsahu technologických odlišností.

Odlišnosť môže nastať napríklad vtedy, keď bolo zistené, že koleso na bicykli sa ide montovať s neštandardnými špicami. Ak technológ zachytí túto odchýlku predtým ako bolo koleso dané do výroby, bude požadovať tzv. technologickú odchýlku. Ale ak bolo už koleso vyrobené a až inšpektor kvality zistí odchýlku, vtedy bude kvalitár požadovať tzv. výrobnú odchýlku.

Windchill 9.0 poskytuje inžinierom špecifické funkcie – posudzovacie a schvaľovacie pracovné toky – pre vykonanie a zadokumentovanie potrebných úprav pre takéto technologické a výrobné odchýlky.

Pridané možnosti riadenia dát pomocou Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a. – Súčasný vývoj riadenia dát pomocou Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a založený na novodobej Windchill architektúre bol rozvíjaný odkedy bol prvý krát predstavený v Pro/NTRALINK-u 8.0. Nová funkčnosť zahŕňa voľbu Save As (Uložiť ako) v pracovnom priestore s možnosťou “replace (nahradiť)” a “update parent (aktualizovať rodičov)”, import/export objektov do/z pracovného priestoru, zlepšené možnosti tvorby medzníkov a tvorbu atribútov nezávislých od súboru. Predpokladá sa, že tieto schopnosti budú veľmi zoširoka využívané. Nie je napríklad atypické, že nový návrh bude založený na existujúcich modeloch. Táto situácia vyžaduje schopnosť jednoducho vytvoriť kópiu CAD modelov, zatiaľ čo bude zachovaná ich potrebná asociativita. Windchill 9.0 umožňuje konštruktérom skopírovať takú časť návrhu akú potrebujú v ich pracovnom priestore bez toho aby museli uložiť nechcené dáta do databázy. Konštruktér má tiež možnosť nahradiť komponenty keď vytvára kópiu a voliteľne aktualizovať rodičovskú kópiu.

Jednoduché spracovávanie varianotv výrobku. Windchill 9.0 taktiež poskytuje konštruktérom nové nástroje, ktoré uľahčujú riešenie problémov pri mnohých rôznych požiadavkách zákazníka.

Pre výrobcov, ktorí špecifikujú produkty pre veľkých zákazníkov, Windchill 9.0 teraz umožňuje konštruktérom označiť “generické” a “variantné” súčiastky v rámci databázy konfigurácií výrobku. Ďalej sa potom definujú pravidlá o tom ako môžu byť čiastkové komponenty kombinované medzi sebou. Toto umožňuje konštruktérom vytvoriť bázu generických produktov, ktoré budú slúžiť ako základ pre vývoj celej škály variantných konfigurácií – ak, tak iba zmenou jedného komponentu – pre zákazníkov.

“Je to obrovský šetrič času,” hovorí Distler, “pretože eliminuje potrebu overovania toho, či je čiastkovú konfiguráciu možné vytvoriť a či je finančne efektívna.”

Zdokonalenie užívateľského rozhrania. Windchill 9.0 má silné užívateľské rozhranie so schopnosťou konfigurovať ho na základe úloh jednotlivých členov, ktoré zahŕňa vylepšenia tabuliek a formulárov, zdokonalenia pracovných tokov a podporu pre Adobe formuláre. Systémoví administrátori môžu očakávať, že sa stretnú s úspornými procedúrami pri inštalácii a ďalšími nástrojmi monitorovania systému, ktoré využívajú priemyselné štandardy Java rozšírení a štruktúr.

ProductView Lite. Vo Windchill 9.0 je vnorená nová verzia ProductView Light, ktorá má dramatické zlepšenie výkonu pri načítavaní, interakcii a distribúcii vizualizačných dát. Je to zabezpečené tým, že ProductView Light sa odvoláva na nové techniky kompresie, ktoré poskytujú obrovské zvýšenie rýchlosti prenosu ako aj nárastu kapacity pamäte.

“ProductView Light je cenný nástroj pre všetky typy spolupráce,” hovorí Distler. “Je používaný pri mítingoch konštrukčného tímu, pri posúdení alebo zrušení výkonnými osobami a pre ďalšie oddelenia pre získanie prehľadu o tom ako bude výrobok vypadať. Je obzvlášť významný pre tími rozptýlené geograficky – napríklad pre outsourcing výroby produktu. Pri takýchto situáciách si potrebujú členovia tímu medzi sebou posielať často množstvo informácií. Je dobré mať možnosť vizualizovať veľké reprezentácie výrobku a robiť to s veľkým výkonom.”

 


   

 

 

    

         Zobrazte, odmerajte a urobte 
         poznámky na veľkých modeloch
         rýchlo a jednoducho

 

 

 

 

  

 

 


Business reporting (Obchodné reportovanie).
Úplne nová je vo Windchill 9.0 štruktúra reportovania založená ne technológii Cognos 8 Business Intelligence. Cognos 8 zavádza rozsah samooblužných typov reportov, podporu pre početné metódy distribúcie reportov a silnú viacjazyčnú podporu. Nové funkcie reportovania vo Windchill-e zahŕňajú predvytvorené reporty ako štandard v rámci Windchill PDMLink. Pre spoločnosti zaujímajúce sa o vytváranie vlastných reportov bude zaujímavý voliteľný balík pre autorstvo reportov nazvaný Windchill Business Report Author, ktorý umožňuje vytváranie pokročilejších reportov.

Veľké riešenia. Distler poznamenáva, že Windchill 9.0 je vyvinutý aby pomohol konštruktérom a technológom, tak isto ako aj plánovačom projektu, manažérom spoločnosti a výkonným osobám.

“Z mnohých pohľadov, Windchill 9.0 vyhovuje potrebám spoločnosti na zdokonalenie ich celkového procesu vývoja produktu v oblastiach ako zmenové a konfiguračné riadenie, detailný návrh, návrh a generovanie variantov, outsourcing návrhu a tvorbe technických publikácií,” hovorí Distler. “Toto sú veľké potreby zákazníkov a Windchill im na to poskytuje veľké riešenia.”

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.