Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Štvrtok 25.04.2024
Články  

 

 

 

 

Windchill: Pochopenie špecifikácie konfigurácie

 

Všetky objekty vo Windchill-e môžu mať viac iterácií pozostávajúcich z Master objektu a zo žiadnej alebo viacerých iterácií. Master objekt reprezentuje podobu objektu, ktorý je nemenný aj keď je daný objekt uvoľnený z DB a naspäť zapísaný do DB, ako sú názov a číslo objektu. Iterácie reprezentujú podobu objektu, ktorá sa mení pri jednotlivých zápisoch do DB alebo od verzie k verzii, ako napr. základná štruktúra výrobku.
Aby to dávalo význam, objekt ktorý je spracovateľný (je možné ho uvoľniť z DB a zapísať do DB) a/alebo verzionovaný (je možné mu zvýšiť verziu) vo všeobecnosti potrebuje aj master objekt aj iteráciu. Pretože daný objekt môže mať niekoľko iterácií v niekoľkých verziách, musí existovať spôsob ako určiť vhodnú iteráciu v danom kontexte, v ktorom bude objekt zobrazený.
Na vyriešenie tohto problému Windchill používa tzv. Špecifikáciu konfigurácie, ktorá určuje linku medzi Master objektom a vhodnou iteráciou objektu. Existuje niekoľko odlišných typov špecifikácií konfigurácie, ktoré je možné použiť a sú popísané v nasledovných častiach:

Všimnite si, že ak daná špecifikácia konfigurácie nie je schopná určiť náležitú iteráciu je namiesto nej zobrazený master objekt.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.