Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Exportovanie súčiastok a zostáv Creo Parametric do súboru STEP

 

Tento technický tip sa týka Creo Parametric 1.0.


STEP je medzinárodný štandard, ktorý sa definuje v publikáciách vydaných severoamerickou organizáciou Product Data Association IGES/PDES Organization. Pomocou štandardu STEP (Standard for the Exchange of Product Model Data) môžete vymieňať definície kompletných produktov medzi systémami heterogénneho navrhovania asistovaného počítačom, konštrukcie a výroby. Môžete exportovať kombinované údaje plôch a objemov a tvarovej geometrie v súlade s normami AP203 a AP214 STEP.

Pred exportom do STEP je možné zadať výstupný formát zvolením možnosti konfigurácie step_export_format. Zoznam hodnôt možností konfigurácie sa uvádza nižšie:

1. Stlačte Open (Otvoriť) v hlavnej nástrojovej lište. Zvoľte súbor na otvorenie a potom stlačte Open (Otvoriť).
2. Stlačte File (Súbor) > Save a Copy... (Uložiť ako)
3. V okne Save a Copy(Uložiť kópiu) zvoľte STEP (*.stp) z rozbaľovacieho menu Type (Typ).
4. Potvrďte predvolený názov v okne New Name (Nový názov) alebo napíšte nový názov modelu pre export a potom stlačte OK, čím sa začne export.

5. Zvoľte jednu z možností na špecifikovanie obsahu a štruktúry výstupného súboru – označte príslušné označovacie políčka v okne Export STEP:

  • Wireframe (Hrany drôteného modelu) – Realizuje výstup všetkých hrán objemových telies a quiltov ako krivky drôteného modelu.
  • Surfaces (Plochy) – Realizuje výstup geometrie modelu ako plochy.
  • Solids (Objemové elementy) – Realizuje výstup plôch objemového telesa spolu s jeho topológiou.
  • Shells (Škrupiny) – Realizuje výstup všetkých plôch s topológiou.
  • Datum Curves and Points (Pomocné krivky a body) – Realizuje výstup všetkých typov pomocných kriviek, pomocných bodov a pomocných osí.
  • Facets (Fazety) – Realizuje výstup fazetových reprezentácií.

 

6. Ak chcete exportovať hladiny, stlačte Customize Layers (Prispôsobiť hladiny...). V okne Choose Layers (Zvoliť hladiny) vyberte hladiny, ktoré sa majú exportovať, a stlačte OK.
7. Ak chcete, aby export obsahoval parametre, v Non-geometry zaškrtnite Parameter. Ak chcete exportovať iba parametre, ktoré sú prenášané do PDM systému zaškrtnite Designated only.
8. Zvoľte súradnicový systém exportovaného modelu alebo potvrďte predvolený výber
9. Ak chcete uskutočniť export, stlačte OK.

Od Wildfire 5.0 sú podporované aj výmeny údajov o negeometrickom obsahu, napríklad sú podporované parametre, trojrozmerné poznámky a anotácie. Anotácie možno exportovať do súboru STEP zvolením možnosti konfigurácie step_export_format to ap203_e2.

Pri exporte do súboru STEP možno konfiguráciu step_export_format nastaviť na jednu z týchto hodnôt:

  • ap202_is na exportovanie kresby s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP202IS STEP.
  • ap203_is na exportovanie 3D modelov s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody STEP. Toto je predvolené v móde 3D.
  • ap203_e2 na exportovanie negeometrických údajov 3D modelov s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP203 Ed2 STEP. Negeometrické údaje zahŕňajú názov a hustotu materiálu, parametre definované používateľom, aby bolo možné overiť počet potomkov zostavy.
  • ap209_dis na exportovanie 3D modelu s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP209DIS STEP. Na preštudovanie návrhu použite analyzačné balíky. Neexportuje hrany, hraničné podmienky, väzby, slučky, a stredové roviny.
  • ap214_cd na exportovanie výkresu s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP214CD2 STEP.
  • ap214_dis (predvolený v móde výkresu) na exportovanie výkresu s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP214DIS STEP.
  • ap214_is a exportovanie 3D modelu s použitím aplikačného protokolu a triedy zhody AP214IS STEP. Podporuje výmenu negeometrických údajov a grafických anotácií. Negeometrické údaje zahŕňajú názov a hustotu materiálu, parametre definované používateľom a geometrické a zostavné vlastnosti. Zostavné vlastnoti overujú počet komponentov (potomkov) zostavy.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.