Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 05.05.2024
Články  

 

 

 

 

 

Implementácia zmien použitím Windchill PDMLink

 

Naučte sa ako vám automatizovaný zmenový proces poskytne správne informácie a presné dáta v pravý čas.

 

Realizácia plánovanej zmeny môže zahŕňať dokončenie úlohy bez dohody s riadením, kontrolou a bez možnosti sledovania zmeny požadovanej v kvalitných systémoch zmenového riadenia. Kľúčom je dostať správne informácie doručené do vašej virtuálnej “schránky” práve keď ich potrebujete.

Tento postup vám ukáže ako môžete byť informovaný o vykonaní zmeny, ako zmenu vykonať a ako dokončiť úlohu spojenú so zmenou. Tento scenár bude používať zmenový proces štandardne poskytnutý s Windchill PDMLink.

Začneme s Windchill PDMLink na stránke Home (Domov), ktorá zobrazuje vaše priradenia, aktualizácie a práve rozrobenú prácu (obr. 1). Sledovanie tejto stránky vám dá prehľad o práci, ktorú je potrebné z vašej strany dokončiť. V zozname priradení môžete vidieť novú úlohu s názvom Complete ECN Task (Dokončiť ECN úlohu), takže začneme tu.

Kliknutím na hyperlinku s názvom úlohy na stránke Home (Domov) sa dostanete na stránku Complete ECN Task (Dokončiť ECN úlohu). Na tejto stránke dostanente viac informácií o úlohe, ktorú máte dokončiť. Môžete vidieť zoznam inštrukcií, ktorými je potrebné riadiť sa, dátum ukončenia a prioritu zmeny a linku na úlohu pre samotný príkaz na zmenu. Po kliknutí na linku s úlohou sa dostanete na stránku s presnými informáciami o tom, čo je potrebné zmeniť.,

Stránka Enterprise Change Notice - ECN (Príkaz na zmenu) zobrazuje Affected Data (Ovplyvnené dáta), ktoré aktuálne existujú vo výrobku a sú zdrojom daného problému (obr.2). Vyriešenie problému môže byť uskutočnené viacerými spôsobmi. Dáta môžu byť napr. nahradené alebo modifikované. Ale presné vyriešenie závisí od ďalších informácií, ku ktorým sa môžete jednoducho dostať kliknutím na linku pre detailnú stránku príslušných ovplyvnených dát.,

Information Page (Detailná stránka) poskytuje množstvo prehľadne usporiadaných informácií (obr. 3). Náhľad vám umožňuje otáčať s modelom a vyšetriť jeho geometriu. Spolu s ďalšími reportmi, report Where Used (Kde je použité) popisuje vzájomné vzťahy s nými objektami. Teraz, keď už viete kde všade a ako je dizajn použitý, môžete si objekt uvoľniť z DB priamo odtiaľto a začať vašu prácu na zmene.

Vyberte Check Out (Uvoľniť z DB) z rozbaľovacieho zoznamu a kliknite na Go (Prejsť). Táto akcia uvoľní objekt z databázy do vášho prac. priestoru kde môžete preskúmať viacero alternatív pre vyriešenie problému (obr. 4). Ak ste so zmenami spokojný, vyberte nový alebo zmenený súbor, vyberte Check In (Zapísať do DB) z rozbaľovacieho zoznamu a kliknite na Go (Prejsť).

Po zapísaní novej verzie do databázy navštívte opäť vašu stránku Home (Domov), prejdite na priradenú úlohu a kliknite na Complete Task (Dokončiť úlohu) pre ukončenie vašej práce na príslušnej zmene.

 
                   obr. 1
 
                    obr. 2
 
                    obr. 3
 
                    obr. 4
 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.