Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Kontrola skice pred dokončením prvku v systéme Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Wildfire 4.0

 

 

Do skicára boli pridané štyri diagnostické nástroje, ktoré vám pomôžu analyzovať a vyriešiť spoločné skicovacie problémy. V hlavnej lište nástrojov v Skicári sú k dispozícii nasledovné ikony:

  Vytieňovať uzavreté slučky - Shading closed loops

Plocha ohraničená entitami, ktorú tvorí uzavretá slučka je vytieňovaná s predefinovanou farbou. Podľa vytieňovania jednoducho a rýchlo viete zistiť či máte skicu (slučku entít) uzavretú alebo nie.

Pozn.: ikona pre túto možnosť zostane stlačená, čím vám umožňuje naskicovať a narábať so skicou tak, aby ste videli kedy sa tieňovanie zobrazí a kedy zmizne.

  Zvýrazniť otvorené konce - Highlight open ends

Koncové body objektov, ktoré nie sú spoločné pre viac ako jeden objekt, sú zvýraznené. Napríklad, všetky otvorené konce skice sú zvýraznené. Zvýraznenie sa objaví ako veľká červená bodka na otvorených koncových bodoch.

Pozn.: ikona pre túto možnosť zostane stlačená, čím vám umožňuje naskicovať a narábať so skicou tak, aby ste videli otvorené konce a ich zobrazenie, resp. nezobrazenie.

  Presahujúca geometria - Overlapping geometry

Skicovaná geometria, ktorá presahuje, je vysvietená zelenou farbou. Toto zahŕňa naskicovanú geometriu, ktorá pretína inú geometriu alebo leží priamo na druhej geometrii.

Pozn.: ikona pre túto možnosť nezostane stlačená.

  Požiadavky prvku - Feature requirements

Táto funkcia zabezpečuje zoznam požiadaviek pre konkrétnu skicu, t.j. nástroj dokáže porovnať skicovanú geometriu s konkrétnymi požiadavkami pre daný prvok.

Napr., nasledujúce prvky môžu mať každý zvlášť rôzne skicovacie požiadavky:
- Priestorové vysunutie – musí tvoriť uzatvorenú slučku alebo opačnú susediacu geometriu.
- Priestorová rotácia – naskicovaná geometria musí byť na jednej strane osi.
- Rebro – musí mať otvorenú skicu.

...info naviac: Štýl čiary a definovanie farby pre skicované entity

 

Môžete priradiť štýl a farbu čiar ku skicovaným entitám kliknutím pravým tlačidlom na entite a výberom Vlastnosti (Properties). Tieto nastavenia zostanú aj po dokončení skice.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.