Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 05.05.2024
Články  

 

 

 

 

Náhľad na predchádzajúce verzie objektov v prostredí Pro|ENGINEER Wildfire 4.0

 

Pri každodennom používaní Pro/E nejeden z vás určite používa funkciu náhľadu na model, ktorá zjednodušuje výber modelu, výkresu  popr. zostavy. Náhľad umožňuje užívateľom efektívnejší výber potrebného objektu bez toho, aby poznali hierarchiu vytvárania názvoslovia jednotlivých objektov (modelov, výkresov, zostáv atď).

Určite viete o tom, že pri otváraní zostavy vám systém zobrazí v náhľadovom okne vybranú zostavu. Otázka znie, či poznáte aj funkciu výberu komponentu práve zobrazenej zostavy, t. j. ak potrebujete otvoriť konkrétny model práve zobrazenej zostavy. Postup bude jednoduchý: stačí ak si najprv vyberiete zostavu a v náhľadovom okne kliknete na model, ktorý si prajete otvoriť a následne kliknete na tlačidlo „Otvoriť“. Pozn.: Systém pri otváraní modelov, výkresov, zostáv a ostatných objektov automaticky otvára poslednú uloženú verziu. 

 

 

Okrem automatického otvárania poslednej verzie máte možnosť otvoriť ľubovoľnú predchádzajúcu verziu. Ak potrebujete otvoriť predchádzajúcu verziu, kliknite na Súbor>Otvoriť a v novotvorenom okne v ponukovej lište vyberte záložku Nástroje>Všetky verzie

 

 

 Ako náhle vyberiete potrebnú voľbu, systém  zobrazí v okne nielen názvy objektov, ale i iteračné čislo t.j. číslo verzie. Po kliknutí na vami zvolený objekt a kliknutí na tlačidlo „Náhľad“ sa zobrazí model v stave  akom bol uložený.

 

 

Pri zobrazovaní ďalších verzií objektu (modelu, zostavy atď.) postačuje ak vyberiete nový objekt s iným iteračným číslom (číslom verzie).

 
 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.