Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Nahradenie nesúvisiaceho komponentu vo verzii Pro/Engineer Wildfire 4.0

 

Nesúvisiace komponenty sa teraz dajú v zostave nahradiť oveľa jednoduchšie, ako v predchádzajúcich verziách. Nesúvisiaci komponent je komponent, ktorý nepatrí do tabuľky tvarovej príbuznosti, zamenenej zostavy alebo návrhu.

Dané vylepšenia sú nasledovné:

-  Systém analyzuje všetky potrebné referencie, vrátane pohyblivých referencií.

-  Do novej súčiastky môžete referencie vložiť manuálne.

-  Môžete vykonať zámenu "za letu".

-  Systém dokáže automaticky spárovať komponenty, ktoré majú rovnaké nasledovné kritériá: rozhranie komponentu, rovnaký názov, rovnakú históriu a parametre.

-  Tabuľka párovania použitá pre zámenu "za letu", sa dá vyexportovať do zamenenej zostavy.

-  V dialógovom okne Referenčnej tabuľky párovania kliknite na File>Save (Súbor>Uložiť) ako External Interchange (Externá zámena).

 

Prejdime na príklad.

V zostave chcete nahradiť starý hriadeľ novým.

 Kliknite na starý hriadeľ ľavým, potom pravým tlačidlom a vyberte Replace (Nahradiť).  Otvorí sa tabuľka Replace (Nahradiť)

 

Kliknite na Unrelated Component (Nesúvisiaci komponent). Kliknite na Open (Otvoriť), nájdite a vyberte nový hriadeľ. Kliknite na Edit Ref Table (Upraviť Ref Tabuľku).

Otvoria sa dve okná.

   

V ľavom okne sú umiestnené oba komponenty a v pravom okne je Reference Pairing Table (Referenčná tabuľka párovania).

(Ak kliknite na Evaluation Rules (Evaluačné pravidlá), budú vyhodnotené pravidlá, na základe ktorých systém doplní relevantné referencie do nového hriadeľa.)

Kliknite na Evaluate (Vyhodnotiť). Systém prehodnotil pravidlá a identifikoval niekoľko spárovaní podľa rovnakého názvu pravidla.

Manuálne spárujte zostávajúce referencie. Kliknite do ľubovoľného poľa v stĺpci Reference. Systém ukáže starú referenciu a vy vyberte novú.

Keď ste vybrali všetky referencie, kliknite na OK v tabuľke párovania a OK v tabuľke nahradenia.

Komponent je vymenený.

Pozn. Keď vytvárate nový komponent, ktorý má nahradiť starý, používajte v novom komponente rovnaké označenia pre všetky pomocné prvky tak, ako v starom komponente. Systém pri vyhodnotení pravidiel nájde viac zhodných referencií.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.