Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 05.05.2024
Články  

 

 

 

 

Nastavenie ProParamCheck-u pre správnu kontrolu parametrov

 

Program ProParamCheck je utilita na kontrolu parametrov a prácu s nimi. Pre bližšie informácie o utilite kliknite tu.
Teraz sa bližšie pozrieme na nastavenie konfiguračných súborov tejto utility. Súbory pre nastavenie utility sa nachádzajú v adresári .../text v inštalačnom adresári programu. V tomto adresári sa nachádzajú tri základné súbory Parameters.txt, Relations.txt a Settings.txt (v adresári môže byť viac .txt súborov). Na editáciu môžete použiť Notepad alebo iný editor.
Súbor Settings.txt slúži na nastavenie lokalizácie programu. Momentálne je k dispozícií iba slovenčina, takže tento súbor pre naše nastavenie nie je vôbec podstatný.
Súbor Parameter.txt slúži na zadefinovanie parametrov, ktoré chceme v utilite kontrolovať.
Súbor Relations.txt slúži na zadefinovanie relácií, ktoré chceme do komponentov pridávať.

1. Súbor Parameter.txt

 

Pre súbor Parameters.txt musí byť dodržaná syntax pre zadávanie parametrov na kontrolu. V každom riadku môže byť zadefinovaný iba jeden parameter. Ako prvé zadefinujete, či parameter je súčasťou súčiastky ( PRT_PARAMETER), zostavy ( ASM_PARAMETER ) alebo výkresu ( DRW_PARAMETER ). Nasleduje znak "=" a za ním zadajte názov parametra, typ parametra (STRING, REAL, INTEGER, BOOLEAN), hodnotu parametra a označenie pre prenos do PDM (viď obr.). Tieto hodnoty musia byť oddelené znakom "&"!!! Názov parametra v tomto súbore sa MUSÍ zhodovať s názvom parametra v ProEngineer-i a názov nesmie mať viac ako 31 znakov.

Ak chcete kontrolovať jednu alebo viac hodnôt parametra, či už v súčiastke, v zostave alebo vo výkrese, musíte túto hodnotu zapísať ako "LIST_<nazov parametra>" a následne v tomto adresári vytvoriť textový súbor ( <nazov parametra>.txt ).
Pri editácií súboru musí byť každá ďalšia hodnota parametra na novom riadku (pozri obrázok nižšie: otvorený súbor MATERIAL_KONECNY.txt) .

Prvý riadok v tomto súbore je prázdny, pretože v tomto prípade materiál nemusí byť vždy vyplnený. Ak hodnota parametra komponentu nie je vyplnená a prvý riadok v tomto súbore by nebol prázdny, pri kontrole by sa zobrazila chyba hodnoty parametra. Ak kontrolovaná hodnota parametra nadobúda vždy iba jednu konkrétnu hodnotu, zadefinujeme tuto hodnotu v súbore pre hodnoty na prvom riadku.

 

Pre mazanie parametra je syntax pre súčiastku ( DEL_PRT_PARAMETER ), pre zostavu ( DEL_ASM_PARAMETER ) a pre výkres ( DEL_DRW_PARAMETER ), za ktorým nasleduje znamienko "=" a názov parametra na vymazanie.
Toto je užitočné pri hromadnom mazaní parametrov. Parameter sa vymaže iba z tých komponentov, pre ktorý je definovaný.
Príklad: Ak chceme vymazať parameter POZNAMKA vo všetkých zostavách a zadefinujeme ho v tomto súbore, nemusíme sa báť, že ten istý parameter zadefinovaný v <nazov>.prt súčiastkach sa vymaže.

2. Súbor Relations.txt

 

V súbore Relations.txt definujeme relácie, ktoré sa pomocou volieb v ProPramCheck buď pridajú, alebo odstránia. V každom riadku môže byť zadefinovaná iba jedna relácia. Ako prvé zadefinujte, či reláciu definujeme pre súčiastku (PRT_RELATION) alebo zostavu (ASM_RELATION ). Nasleduje znamienko "=" a za ním zadajte celú reláciu.

Pre mazanie relácie je syntax pre súčiastku (DEL_PRT_RELATION) a pre zostavu (DEL_ASM_RELATION), za ktorým nasleduje znamienko "=" a relácia na vymazanie.

Príklad: Vymazanie relácie pre súčiastku: DEL_PRT_RELATION=CISTA_HMOTNOST=MP_MASS(“”)

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.