Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Nastavenie štandardného šrafovacieho štýlu.

  1. šrafovací štýl je možné nastaviť tak, že priradíte materiál k súčiastke. Zároveň však musí existovať aj šrafovací štýl s rovnakým názvom ako zvolený materiál. Napríklad, ak vytvoríte rez oceľovou súčiastkou, ktorej je priradený materiál(ocel.mat), systém sa snaží nájsť šrafovací štýl s rovnakým názvom ako materiál(ocel.xch). Ak systém nájde daný štýl, automaticky ho priradí k rezu.

Ak má systém vyhľadať požadovaný šrafovací štýl, tieto musia byť uložené v adresári, na ktorý je nastavený konfiguračný parameter pro_crosshatch_dir alebo .v štandardnom adresári Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) (…\text\crosshatch).

  1. šrafovací štýl je možné nastaviť aj tak, že do súčiastky pridáte dva parametre default_xhatch_angle a default_xhatch_spacing.

default_xhatch_angle - nastavenie uhla v rozmedzí -360 až 360 stupňov
default_xhatch_spacing - nastavenie rozstupu medzi šrafami (kladné číslo)

Tieto parametre môžete mať zadefinované aj v štartovacích súčiastkach.

Majte na pamäti nasledujúce informácie pri nastavení štandardných hodnôt pre rozstup a uhol:

  • Ak modifikujete rozstup a uhol manuálne po vytvorení rezu, ktorý bol vytvorený pomocou týchto parametrov, zmeny nahradia hodnoty týchto parametrov.
  • Zmeny hodnôt parametrov uhla a rozstupu majú vplyv iba na novovytvorené rezy.
  • Ak zadáte chybnú hodnotu do parametra, systém použije vlastnú hodnotu.
  • Keby bol ktorýkoľvek z parametrov default_xhatch_angle alebo default_xhatch_spacing definovaný pre súčiastku, ktorá obsahuje rez, tieto hodnoty parametrov nahradia iné definície šrafovacích štýlov. To znamená, že ak existuje priradený materiál k súčiastke, tento už nie je relevantný pre priradenie šrafovacieho štýlu.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.