Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 05.05.2024
Články  

 

 

 

 

Riadenie dát z Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a v prac. priestore Windchill 9.0

 

Prac. priestor je súkromná zóna, kde môžete spravovať množstvo objektov a vykonávať základné operácie pre riadenie dát v databáze. Môžete si umiestniť objekty do vášho prac. priestoru z aplikácie, z ktorou pracujete, z vášho lokálneho disku alebo zo spoločného priestoru, ktorý je množinou kontextov na Windchill serveri, ktorá je prístupná vám a ostatným z vášho tímu, ktorí májú príslušné práva prístupu.

Vo Windchill 9.0 sa pracovný priestor pre riadenie dát z Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a zmenil za účelom vylepšenia vašich skúseností užívateľa.

Napríklad, oblasť nevyužitého priestoru v hornej časti prac. priestoru bola zhustená, takže teraz máte väčší priestor pre zobrazenie objektov v prac. priestore. Bola pridaná nová funkčnosť pre prac. priestor, ako napr. Save As (Uložiť ako) a Find in Table (Nájsť v tabuľke).

Zmeny užívateľského rozhrania pre prac. priestor Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a vo Windchill 9.0 zahŕňajú nasledovné (obr. 1):

  • Nové menu pre prístup k Event Manager (Správca udalostí) a menu Edit Workspace Preferences (Úprava preferencií prac. priestoru) – teraz môžete pristupovať k týmto menu pomocou menu Pick an Action (Vyber Akciu) vedľa názvu primárneho aktívneho prac. priestoru umiestnenom v pravom hornom rohu prac. priestoru
  • Zmeny príkazov v menu File (Súbor)
    • Add (Pridať) nahradil Add to Workspace (Pridať do prac. priestoru)
    • Rename (Premenovať) bol presunutý do tohoto menu
    • Save As (Uložiť ako) v prac. priestore je nový pre Windchill 9.0
    • Synchronize Workspace (Synchronizovať prac. priestor) bol z tohoto menu odstránený a môžete ho teraz nájsť v menu Tools (Nástroje)
  • Zmeny príkazov v menu Edit (Upraviť)
    • Attributes (Atribúty) nahradil Edit properties (Upraviť vlastnosti)
    • Find in table (Nájsť v tabuľke) je nový pre Windchill 9.0
    • Set State (Nastaviť stav) bol pridaný a umožňuje užívateľom s príslušnými právami riadiť nastavenie životného cyklu pre objekty
    • Synchronize Workspace (Synchronizovať prac. priestor) bol z tohoto menu odstránený a môžete ho teraz nájsť v menu Tools (Nástroje)
  • Menu View (Zobraziť) bolo odstránené
  • Menu Tools (Nástroje) bolo pridané
    • Pod týmto menu nájdete príkazy Import to Workspace (Importovať do prac. priestoru) a Export from Workspace (Exportovať z prac. priestoru), ktoré sú pre Windchill 9.0 nové
    • Príkaz Synchronize (Synchronizovať) nahradil Synchronize Workspace (Synchronizovať prac. priestor)
  • Nové rozbaľovacie menu akcií Current View (Aktuálny pohľad
  • Nové ikonky pre nástrojovú lištu prac. priestoru - nové ikonkové menu pridané do nástrojovej lišty prac. priestoru zahŕňa Revise (Povýšiť) a Find in Table (Nájsť v tabuľke). Názvy ikoniek boli odstránené pre poskytnutie väčšieho priestoru pre zobrazenie objektov vo vašom prac. priestore
  • Nové ikonkové stavové stĺpce

Použitie príkazov pre pohľady vo Windchill 9.0

Sú situácie, keď potrebujete rýchlo nájsť položky zobrazené vo vašom prac. priestore, ktorý môže obsahovať stovky, ak nie tisíce objektov. Vytvorenie tabuľkového pohľadu s vlastným filtrom môže byť neefektívnym využitím vášho času. Rozbaľovacie menu pre View Action (Akcie s pohľadmi) vo Windchill 9.0 vám umožňujú nájsť objekty rýchlo. Menu pre pohľady sú umiestnené v pravom hornom rohu tabuľky prac. priestoru (obr.2).

Pod prvým rozbaľovacím menu Current View (Aktuálny pohľad) môžete rýchlo vybrať všetky vlastné pohľady spolu so štandardne poskytnutými pohľadmi, ktoré filtrujú prac. priestor pre zobrazenie iba CAD dokumentov alebo komponentov. Pomocou Windchill 9.0 máte tiež možnosť zdieľať váš pohľad s ostatnými z vášho tímu, ak ste administrátor.

Druhé rozbaľovacie menu má dve voľby; jedna je pre zobrazenie všetkých položiek v prac. priestore As a List (Ako zoznam), čo je štandardná voľba pohľadu pre prac. priestor. Druhá voľba umožňuje zobrazenie všetkých objektov ako As a Featured Objects List (Ako charakteristický zoznam objektov), čo je pohľad určený na obmedzenie počtu objektov zobrazených v prac. priestore na tie, ktoré budú pravdepodobne pre vás najzaujímavejšie, ako je definované v nasl. pravidlách:

  • Pravidlo 1 – Zahŕňa objekty počiatočne vybrané pre pridanie do prac. priestoru
  • Pravidlo 2 – Zahŕňa objekty počiatočne vybrané pre otvorenie v autorizačnej aplikácii
  • Pravidlo 3 – Zahŕňa všetky objekty uvoľnené z databázy
  • Pravidlo 4 – Zahŕňa všetky objekty modifikované lokálne alebo v prac. priestore na strane servera
  • Pravidlo 5 – Zahŕňa všetky výkresy patriace k vybraným položkám

Niekedy namiesto zobrazovania objektov, vám stačí iba vyhľadať príslušný objekt. Na posl. miesto v nástrojovej lište pre prac. priestor bola pridaná ikonka s názvom Find in Table (Nájsť v tabuľke). Funkčnosť Find in Table (Nájsť v tabuľke) prináša podobnú možnosť vyhľadávania v tabuľke prac. priestoru ako v prehliadači, t.j. vyhľadať objekty na základe zadaného textového reťazca.

Použitie ikonkových stavových stĺpcov vo Windchill 9.0

V štandardne poskytnutom zobrazení tabuľky prac. priestoru je 5 stĺpcov bez názvu v záhlaví umiestnených v ľavej časti tejto tabuľky:

  • Modified Status (Stav modifikácie)
  • Local Workspace Status (Stav v lokálnom prac. priestore)
  • General Status (Všeobecný stav)
  • Share Status (Stav zdieľania)
  • Sort By Icon Column (Stĺpec triedenia podľa ikoniek)

Ak umiestnite kurzor na záhlavie stĺpca zobrazí sa pri každom jeho názov. Ak konfigurujete vlastný tabuľkový pohľad pre prac. priestor, môžete zobraziť ďalšie stavové stĺpce, zahŕňajúce nové stavové stĺpce Out of date (Stav aktuálnosti), Out of Date with Workspace Configuration (Stav aktuálnosti v konfigurácii prac. priestoru) a Compare (Porovnávací stav) - (obr.3).

Symboly v stavovom stĺpci Out of date (Stav aktuálnosti) indikujú, či je objekt aktuálny v porovnaní s poslednou iteráciou danej verzie platnej na serveri. Symboly pre dva možné stavy sú rovnaké. Presný stav je zobrazený ak umiestnite kurzor nad symbolom a môže byť nasledovný:

   - Neaktuálny – Modifikovaný vami
   - Neaktuálny – Modifikovaný iným užívateľom

 

 

 

Symboly v stavovom stĺpci Out of date with Workspace Configuration (Stav aktuálnosti v konfigurácii prac. priestoru) indikujú, či objekt vyhovuje konfigurácii prac. priestoru. Symboly pre dva možné stavy sú rovnaké. Presný stav je zobrazený ak umiestnite kurzor nad symbolom a môže byť nasledovný:

   - Neaktuálny v konfigurácii prac. priestoru – Modifikovaný vami 
   - Neaktuálny v konfigurácii prac. priestoru – Modifikovaný iným užívateľom

 

Symboly v stavovom stĺpci Compare (Porovnávací stav) indikujú ďalšie stavové informácie, ktoré nie sú obsahnuté v ostatných stĺpcoch. Nižšie sú uvedené tri symboly, ktoré môžete vidieť v tomto stĺpci:

   - Kritická chyba: Konflikt v názve súboru
   - Chyba: Zmena názvu súboru
   - Varovanie: Odstránený z prac. priestoru

 

 

 

 

     
   obr. 1          obr. 2                obr. 3

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.