Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Vytváranie anotácií vo Windchill PDMLink

 

Anotácie poskytujú vizuálny spôsob komunikácie a môžu byť vytvárané pre dokumenty, výkresy, obrázky alebo modely.
Naučte sa, ako ich vytvárať.

Schopnosť vytvárať anotácie je teraz možná pomocou software ProductView Lite vo Windchill PDMLink. Anotácie poskytujú vizuálny spôsob komunikácie a môžu byť vytvorené pre dokumenty, výkresy, obrázky a modely. Môžu byť použité pre naznačenie nového konceptu konštrukcie, pre zaznačenie alebo pripomienkovanie návrhov na zmenu, alebo môžu niesť so sebou posudky konštrukcie. Anotácie sú uložené s objektom, pre ktorý boli vytvorené, takže sú jednoducho prístupné pre všetkých autorizovaných užívateľov. V tomto príklade bude ukázané ako vytvárať a prezerať anotácie pomocou ProductView Lite .

 

 

 

 

 Obrázok 1

 Obrázok 2

 Obrázok 3

 

Ak chcete spustiť ProductView Lite musíte najprv zobraziť detailnú stránku pre výrobok (part), produkt, výkres alebo dokument. V tomto príklade bude použitá detailná stránka pre produkt - buldozer. V ľavej časti detailnej stránky je zobrazený miniatúrny náhľad na objekt (pozri obr. 1).

Tento miniatúrny náhľad je 3D reprezentácia produktu. V tomto náhľade môžete ojekt posúvať, rotovať s ním alebo meniť vzdialenosť pohľadu na objekt. Po kliknutí na miniatúrny náhľad sa spustí ProductView Lite (Ak nie je náhľad k dispozícii, je zobrazená ikonka, ktorá hovorí, že ProductView Lite je nainštalovaný.) Software sa spustí v novom okne (pozri obr. 2).

V tomto okne bude štandardne načítaná 3D reprezentácia buldozéra. Je možné posúvať modelom, otáčať s ním alebo meniť vzdialenosť pohľadu na model.

Teraz, keď je v prehliadači načítaný model buldozéra, je možné vytvárať a prezerať rôzne sady anotácií. V tomto príklade je ukázané ako odstrániť radlicu, pridať niektoré kóty a pridať poznámku o mieste prizostavenia rýpadla.

Najprv bude pridaná poznámka o mieste prizostavenia rýpadla. V pravom dolnom rohu okna vyberte prvú ikonku - Add Note (Pridať poznámku). Pozdržaním myšky nad ikonkou sa zobrazí nápoveda s názvom ikonky. Potom vyberte pozíciu na obrazovke, kde chcete poznámku umiestniť. Umiestnite túto poznámku blízko bodu prizostavenia. Po vybraní pozície poznámky sa zobrazí nové okno, kde môžete poznámku napísať. Môžete tiež vybrať farbu výplne alebo farbu a veľkosť fontu písma pre poznámku. Ak ste skončili s písaním poznámky, stlačte OK.

Ďalej môžeme zo zobrazenia vynechať radlicu a posunúť celé rýpadlo ďalej od bodu prizostavenia. Keď chceme posúvať s komponentom(-ami), stačí ich označiť a potom vybrať jednu zo zobrazených osí.

Nakoniec ešte pridáme kóty použitím ikoniek v pravom dolnom rohu (pozri obr. 3). Vyberte ikonku pre meranie vzdialenosti, ktorá sa nachádza najviac vpravo. Vyberte dva body, medzi ktorými chcete odmerať vzdialenosť. Vyberte umiestenie kóty. Kóta bude zobrazená.

Teraz anotáciu uložte. Vyberte prvú ikonku v ľavom dolnom rohu - Save Annotation Set (Uložiť sadu anotácií). Zobrazí sa nové okno. Zadajte názov anotácie a popis, ak je požadovaný. Keď ste skončili, vyberte tlačítko – Save (Uložiť).

Sada anotácií bude uložená. Vybraním záložky - Annotation Sets (Sady anotácií) v ľavej časti obrazovky si môžete prezerať práve vytvorenú anotáciu ako aj anotácie vytvorené už skôr.

Pre zobrazenie inej anotácie vyberte zaškrtávacie políčko vedľa danej anotácie.

Na tomto príklade bolo ukázané, ako jednoducho sa dajú vytvárať anotácie použitím nástroja pre vizualizáciu - ProductView, ktorý je súčasťou Windchill PDMLink. Tieto anotácie môže vytvárať ľubovoľný autorizovaný užívateľ a môžu byť zdieľané všetkými užívateľmi systému.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.