Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Sobota 04.05.2024
Články  

 

 

 

 

Zjednodušená reprezentácia na požiadanie vo verzii Wildfire 3.0

 

Pre zlepšenie modelu a zjednodušené zobrazenie modelu, poskytujú zjednodušené reprezentácie silný nástroj pre usmernenie prostredia zostáv. Avšak zjednodušené reprezentácie majú svoje obmedzenia, hlavne zjednodušené reprezentácie, ktoré obsahujú komponenty v grafickej a geometrickej forme reprezentácií. (Komponenty grafických a geometrických reprezentácií nemôžu byť priamo upravené, zatiaľ čo grafické reprezentácie sa nemôžu odvolávať na iné komponenty.) Výsledkom je vytvorenie viacnásobných zjednodušených reprezentácií pre uľahčenie využitia týchto typov komponentov.

Použitím nastavenia Zjednodušenej reprezentácie „podľa potreby“, môže byť vytvorená jedna zjednodušená reprezentácia, ktorá sa automaticky aktualizuje pre poskytnutie potrebných informácií komponentu, keď je model modifikovaný.

Postup: 

Vyberte File-Open-Open Rep (Súbor-Otvoriť-Otvoriť rep) a načítajte zjednodušenú Grafickú reprezentáciu ľubovoľnej zostavy. Zistíte, že nie je zaškrtnutá voľba Enable On-Demand Updating (Povoliť aktualizáciu na požiadanie).
 

 

Skúste prizostaviť ľubovoľný komponent. Zistíte, že to nie je možné, pretože grafická reprezentácia neobsahuje informácie o geometrii komponentov. Zrušte operáciu prizostavovania a teraz máte na výber dve možnosti:

a) Kliknite Tools-Assembly Settings-On Demand (Nástroje-Nastavenia zostáv-Po Častiach) a zaškrtnite voľbu Work in On-Demand mode (Pracovať v móde Podľa-Potreby). Môžete nastaviť aj iné voľby.

 

 

Ak zaškrtnete voľbu Retrieve On-Demand-Geometry (Načítať Po-Častich-Geometrická), tak novoprizostavený komponent sa zobrazí v Master reprezentácii (skrutka BOLT_8), ale komponent, ku ktorému sa prizostavuje, sa zobrazí v Grafickej reprezentácii (ENGINE_BLOCK). Prizostavte ľubovoľný komponent. Po zobrazení súčasnej reprezentácie vo filtri stromu, uvidíte:

 

 

b) Zatvorte zostavu. Otvorte jej grafickú reprezentáciu a zaškrtnite voľbu Enable On-Demand Updating (Povoliť aktualizáciu na požiadanie).

 

 

Je možné nastaviť ďalšie možnosti cez Tools-Assembly settings-On demand (Nástroje-Nastavenia zostáv-Po Častiach). Prizostavte ľubovoľný komponent.

 

Vo verzii Wildfire 4.0 je voľba Povoliť aktualizáciu na požiadanie nastavená ako štandardná.

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.