Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 05.05.2024
Články  

 

 

 

 

Zlepšenie činnosti pri veľkých zostavných výkresoch

 

 

Keď pracujete s veľkými zostavnými výkresmi, práca z výkresmi sa môže stať zdĺhavou. Tento tip ukáže niektoré odporúčané kroky z technickej podpory pre zlepšenie činnosti vo veľkých výkresoch.

Vo výkresoch sa využívajú tieto nasledujúce všeobecné tipy:

• Nastavenie zobrazenia čiar pre všetky pohľady na Wireframe (Drôtený). Čas regenerácia bude rýchlejší ako sú zobrazenia nastavené na Hidden (Zo skrytými) alebo No Hidden (Bez skrytých)

• Vymažte pohľady, ktoré nebudú použité pri vytváraní výkresu. Vymazaním pohľadu Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) nebude zobrazenie prepočítavať a to zníži čas regenerácie. Použite View > Drawing Display > Drawing View Visibility > Resume View(Zobrazenia> Zobrazenie výkresu > Viditeľnosť výkresového pohľadu >Obnoviť pohľad ) pre obnovenie pohľadov pred tlačou

• Presuňte dokončené pohľady na samostatné listy výkresu. Pohľady môžu byť prednostne presunuté späť na pôvodný list pred tlačou.

• Použite File > Properties > Drawing Models > Add Model (Súbor > Vlastnosti > Výkresové Modely > Pridať Model ) pre pridanie podzostáv do výkresu. Vytvorte pohľady z týchto podzostáv, namiesto vytvorenia pohľadov tých istých podzostáv z hlavnej zostavy použitím zjednodušenej reprezentácie

• Vytvorte samostatné výkresy vždy keď je to možné. Toto zabráni Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-u od vyberania nepotrebných modelov a ukladania do pamäte.

•Voľba v config.pro "save_display" musi byť nastavené na "yes" prednostne pre ukladanie výkresu

•Vytvorte hladiny pre prázdne zobrazenia pre veľa komponentov v zostave

• Použite nástroj reprezentácie výkresu pre odstránenie nepotrebných pohľadov a to zabráni Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-u od vyberania nepotrebných modelov a ukladania do pamäte


V zostavách sa využívajú tieto nasledujúce všeobecné tipy:

• Použite tak málo prvkov zostavy ako je možné, lebo pretínajúce komponenty vytvárajú skryté kópie, ktoré používajú ďalšiu pamäť. Keď skicujete prvok v zostave, použite uzavretú skicu a manuálne zvoľte komponenty pretínania.

• Použite Zjednodušené Reprezentácie pre zabránenie Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) vyberania nepotrebných modelov z pamäte.


•Tie modely, ktoré nie sú zmienené vo výkresových pohľadoch, nahraďte Geometrickou reprezentáciou. Geometrická reprezentácia trvá približne polovicu času ako načítanie celého modelu.

Nastavenia Config.pro:

Nasledujúce nastavenia config.pro sa tykajú veľkých zostavných výkresov. To neznamená, že všetky tieto voľby by sa mali použiť, ale každá voľba by mala byť použitá na základe vašich požiadavok.

 

 auto_regen_view NO Zobrazenie výkresu nieje automaticky prekreslované, keď meníte okna
 compress_output_files Yes Zmižuje čas načitania a ukladania, keď sú súbory uložené po sieti
 display_in_adding_view  Minimal_wireframe Obrysová hrana, pomocná a osi niesú zobrazené pri vytváraní pohľadov
 display_silhouette_edges NO  Obrysová hrana nieje zobrazaná, zlepsujúci sa čas zobrazenia
 disp_trimetric_dwg_mode_view  NO Rychlejšie zobrazenie, keď vytvárate pohľad, pretože sa model nezobrazí pokiaľ nieje vybratá orientácia v dialógovom okne
 force_wireframe_in_drawings  YES Všetky pohľady sú zobrazené v drôtenom zobrazení bez ohľadu na nastavenie zobrazenia
 retain_display_memory  YES Znižuje čas načítania pre objekty v pamäti ProENGINEER
 save_display  YES Ukladá geometriu pohľadu a detalov prvkov ako sú objemové kóty.
 tangent_adge_display  NO Tangentné čiary niesú zobrazené, zlepšujúci čas zobrazenia
 windows_scale .93-.95 Zmenšuje mierku okna ProENGINEER zadávanim koeficientu.Okna sa nebudú prekrývať pri prekreslovaní

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.