Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 06.05.2024
Články  

 

 

 

 

Inštalácia Windchill Desktop Integrations a niekoľko najbežnejších užívateľských postupov

 

Windchill Desktop Integrations (WDI) vám umožňuje spravovať vaše dokumenty v systéme Windchill bez toho, aby ste museli opustiť aplikáciu Microsoft Office. Okrem toho, WDI mapuje atribúty Windchill dokumentu, ako napr. jeho názov a číslo, do vlastností súboru Microsoft Office. Tieto mapovania môžete použiť na zobrazenie atribútov Windchill dokumentu v súbore Microsoft Ofiice ako jeho obsah, takže pri otváraní súboru je tento aktualizovaný najnovšími informáciami podľa jeho atribútov v systéme Windchill.

Mnohí z vás asi nevedia, že WDI je k dispozícii pre stiahnutie a ďalšie používanie z vášho vlastného Windchill systému. Tento tip je určený na to, aby vám pomohol začať používať aplikáciu WDI.

Inštalácia Microsoft Office Integrations

Prvá vec, ktorú potrebujete vykonať je prejsť na stránku Utilities (Utility), odkiaľ môžete WDI nainštalovať. Záložku Utilities (Utility) nájdete na stránke Home (Domov). Na tejto stránke nájdete linku Software Downloads (Softvér na stiahnutie).

Po kliknutí na odkaz musíte súhlasiť s licenčnou zmluvou.

To vás presmeruje na stránku s viacerými softvérmi, ktoré sú k dispozícii pre stiahnutie na váš lokálny počítač, vrátane aplikácie Windchill Desktop Integration. Kliknite na tento odkaz a kliknite na tlačidlo Run (Spustiť) pre spustenie inštalácie.

Vyberte si jazyk inštalácie a kliknite na Install (Inštalovať).

Po dokončení inštalácie (a prípadne reštarte počítača - v závislosti na tom, aké aplikácie boli otvorené počas inštalácie) vám pribudne nová záložka 'Windchill' v aplikácii Microsoft Word, Excel a PowerPoint.

Vytvorenie spojenia so serverom

Configuration je dialógové okno, kde môžete nastaviť odkaz na jeden alebo viac Windchill serverov. Ak chcete pridať server, jednoducho kliknite na príkaz Configuration označený na predchádzjúcom obrázku a vo výslednom vyskakovacom okne zadajte URL adresu Windchill servera a jeho Alias. Kliknite na tlačítko Add a potom na OK.

Potom kliknite na tlačítko Select Active Server  v záložke Microsoft Windchill pre prihlásenie sa na Windchill server.

Akonáhle sa pripojíte, ihneď si všimnete, že obsah záložky Windchill sa rozšíril o množstvo ďaších príkazov, rozdelených do niekoľkých sekcií: (úplný popis príkazov nájdete na konci tejto stránky)

•  File Actions (Operácie so súbormi) – príkazy pre vytvorenie nových Windchill dokumentov, Windchill dokumentov zo šablón a vyhľadávanie.

•  Document Actions (Operácie s dokumentmi) – príkazy pre uvoľnenie z DB, úpravu, zápis do DB a zvýšenie revízie vašich dokumentov.

•  Attribute Actions (Operácie s atribútmi) – príkaz pre synchronizáciu vlastností medzi Windchill serverom a aplikáciou Microsoft Office.

•  Help (Nápoveda) – poskytne vám nápovedu pre túto novú nástrojovú lištu.

Poznámka: V závislosti od statusu dokumentu otvorenom v sedení Windchill Desktop Integration alebo od pripojenia na Windchill server môžu byť niektoré alebo všetky príkazy neprístupné.

 

Najbežnejšie postupy pre integráciu Windchill s aplikáciami Microsoft Office

Uloženie nového dokumentu do systému Windchil

Jedným z najbežnejších postupov je uloženie nového dokumentu, ktorý je aktuálne otvorený v aplikácii Microsoft Office, do systému Windchill. Kliknutím na príkaz New Windchill Dokument  sa spustí nasledujúca séria obrazoviek pre definovanie toho, kde sa má v systéme Windchill dokument uložiť a tiež definovanie ďalších atribútov.

1. Definícia kontextu – kde chcete uložiť dokument v systéme Windchill.

2. Definícia typu dokumentu.

3. Definícia dodatočných atribútov pre dokument. Všimnite si, že lokálna cesta k súboru a názov dokumentu sú už generované systémom a odkazujú sa na dokument, ktorý bol otvorený pri výbere príkazu New Windchill Document.

Vyhľadávanie dokumentov

Ďalším z najčastejších postupov je vyhľadávanie a otváranie dokumentov, ktoré už sú uložené v systéme Windchill.

Ak chcete nájsť dokument, ktorý si chcete stiahnuť, kliknite na príkaz Find , ktorý spustí okno vyhľadávania. Tu môžete vyhľadávať podľa úplného alebo čiastočného názvu dokumentu, čísla alebo popisu a tiež v rozsahu dátumov kedy bol dokument vytvorený alebo naposledy upravovaný.

 

Kliknutím na tlačíko OK budete vyzvaný na zadanie umiestnenia pre uloženie súboru na lokálnom disku a potom sa dokument otvorí v sedení Microsoft Office, z ktorého bol príkaz pre vyhľadávanie spustený.

Akonáhle je dokument týmto spôsobom otvorený, príkazy pre operácie s dokumentmi sa stanú aktívnymi. To vám dáva kontrolu nad uvoľnením dokumentu z DB, čím sa dokument uzamkne iba pre vaše použitie a tiež možnosť zápisu dokumentu do DB aby ste umožnili ostatným užívateľom jeho úpravu.

A toto všetko môžete urobiť bez toho aby museli opustiť aplikáciu Microsoft Word, Excel alebo PowerPoint.

 

Popis príkazov v menu Windchill

 

Select Active Server Pripojenie sa na Windchill. Ak je k dispozícii viac ako jeden server, zobrazí sa sekundárne menu. Tento príkaz je prístupný iba vtedy, keď nie ste pripojený na Windchill server.
Disconnect Odpojenie sa z Windchill servera. Tento príkaz je prístupný iba vtedy, keď ste pripojený na Windchill server.
Search Otvorí okno Find Document (Nájsť dokument), ktoré vám umožňuje vyhľadávať dokumenty v datbáza Windchill za účelom ich stiahnutia.
New Windchill Document From Template Otvorí okno New Document from Template (Nový dokument zo šablóny), ktoré vám umožňuje vytvoriť nový dokument v databáze Windchill podľa šablóny Windchill dokumentu. Ak je k dokumentu pripojený súbor s primárnym obsahom, poskytne vám štandardný formát pre vytvorenie súboru v Microsoft Word, Excel, alebo PowerPoint.
New Windchill Document Otvorí okno New Document (Nový dokument), ktoré vám umožňuje vytvoriť nový dokument v databáze Windchill a pripojiť súbor, ktorý ste vytvorili v Microsoft Word, Excel, alebo PowerPoint ako primárny obsah.
New Windchill Document Template Otvorí okno New Document Template (Nová šablóna dokumentu), ktoré vám umožňuje vytvoriť novú šablónu dokumentu v databáze Windchill a pripojiť súbor, ktorý ste vytvorili v Microsoft Word, Excel, alebo PowerPoint ako primárny obsah. Iba pre administrátorov. (Ak nie ste administrátor, zobrazí sa chyba, keď vyberiete túto voľbu.
Check Out Uvoľní dokument z databázy ak je zapísaný v databáze.
Check Out and Download Uvoľní dokument z datbázy a stiahne jeho súbor s primárnym obsahom pre úpravu. Súbor s primárnym obsahom bude stiahnutý po uvoľnení dokumentu z databázy. Tento príkaz je prístupný iba vtedy, keď nie je dokument už uvoľnený z databázy a keď jeho primárnym obsahom je súbor.
Undo Checkout Vráti uvoľnenie dokumentu z databázy bez uloženia vykonaných zmien alebo vytvorenia novej iterácie. Tento príkaz odomkne vaše uzamknutie dokumentu a poskytne ho k dispozícii ostatným pre uvoľnenie z databázy.
New Revision (Iba Windchill PDMLink) Vytvorí novú verziu dokumentu. Napr. novou revíziou pre A.4 sa stane B.1.
Edit Úprava atribútov pre primárny obsah dokumentu. V závislosti na nastavení preferencií máte po dokončení možnosť uložiť dokument alebo ho zapísať do databázy. Táto voľba je k dispozícii iba pre dokumenty, ktoré máte aktuálne uvoľnené z databázy.
Check Out and Edit Uvoľní dokument z databázy a umožní vám upraviť atribúty pre primárny obsah dokumentu. Po dokončení máte možnosť uložiť dokument alebo ho zapísať do databázy. Táto voľba je k dispozícii iba vtedy, ak dokument už nie je uvoľnený z databázy. ktoré máte aktuálne uvoľnené z databázy.Či je táto voľba zobrazená alebo nie je tiež riadené nastavením preerencie.
Check In Zapíše dokument do databázy ak je dokument uvoľnený z databázy. Táto voľba je k dispozícii iba pre užívateľa, ktorý má aktuálne dokument uvoľnený z databázy.
Rename

Umožní zadať nový názov alebo číslo pre všetky verzie a iterácie dokumentu. Táto voľba je k dispozícii iba vtedy, keď je dokument zapísaný v databáze.

Poznámka: Premenovanie dokumentu môže spôsobiť ťažkosti pre ostatných pri jeho vyhľadávaní podľa názvu.

Revert to Windchill Copy Otvorí dokument tak, ako vyzeral pri poslednom zápise do databázy Windchill. Vyberte túto voľbu ak ste urobili neželané zmeny a chcete sa vrátiť k pôvodnej kópiu dokumentu.
Refresh Properties Použije aktuálne informácie o atribútoch z Windchill-u pre aktuálnu iteráciu dokumentu.
View Information Zobrazí detailnú stránku dokumentu v systéme Windchill.
Configuration Otvorí okno Windchill Desktop Integration Configuration, ktoré vám umožňuje zobraziť systémové informácie, pridať alebo odstrániť servre a riadiť nastavenia vašich preferencií.
Help

Otvorí online nápovedu pre Windchill Desktop Integration.

Poznámka: Keď nie ste pripojený na Windchill server, nápoveda, ktorá je k dispozícii je posledná kópia stiahnutá na lokálny počítač.

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.