Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

 

Ako použiť obálky na vytvorenie zjednodušených reprezentácií zostáv


V režime tvorby zostavy v systéme Wildfire 2.0 je k dispozícii mnoho nástrojov, ktoré uľahčujú prácu s veľkými zostavami. Jedným z takých užitočných nástrojov Správca obálok (Envelope Manager).

Obálky je možné použiť na vytvorenie geometrie, ktorá bude reprezentovať zvolené komponenty v zostave. Obálky sú súbory komponentov, ktoré je možné nahradiť do zjednodušených reprezentácií, takže bude viditeľná len geometria obálky namiesto pôvodných súčiastok. Keďže na obrazovke budete mať len geometriu vybraných súčiastok, čas potrebný na regeneráciu zostavy sa podstatne skráti. 

V tomto príklade sa pozrieme na zostavu vŕtačky (obr. 1) a použijeme Obálku pre zjednodušenie zostavy prevodovky.


Obr. 1



Zvoľte View > Substitute > Envelope Manager > New (Zobrazenie > Nahradiť > Správca obálok > Nový), zadajte názov "gearbox" a potvrďte klávesom ENTER. Ponechajte počiatočné nastavenie „Include from the SEL MEMBERS“ a vyberte komponenty, ktoré tvoria prevodovku tak, ako je to na obr. 2. Potom kliknite na Done (Dokončiť).


Obr. 2



Keď sa otvorí dialógové okno Envelope Method (Metóda obálky), k dispozícii máte štyri možnosti. V tomto príklade použijeme "Surface Subset Shrinkwrap". Zadajte názov "gearbox", zvoľte požadované a kliknite na Ok. Teraz sme vytvorili shrinkwrap model zvolených komponentov. Pre zobrazenie obálky kliknite na Display > Show Envelope (Zobraziť > Zobraziť obálku). Voľba Visiblity (Viditeľnosť) umožňuje nastaviť obálku tak, aby bola vždy viditeľná v zostave, bez ohľadu na nastavenie, či je nahradená pre svoje prvky.


Obr. 3



Teraz môžeme použiť obálku v zjednodušenej reprezentácii zostavy. Kliknite na View Manager (Správca pohľadov) a v záložke Simp Rep (Zjednoduš. Rep.) vytvorte novú zjednodušenú reprezentáciu. Kliknite na New (Nový) a pomenujte reprezentáciu "simp_gear" a stlačte ENTER. Kliknite na Edit > Redefine (Upraviť > Zmeniť definíciu). Zvoľte záložku Substitute (Nahradiť), kliknite na By Envelope (Podľa obálky) v ponuke METHOD a vyberte "GEARBOX" v časti Select Envelope(s) (Vybrať obálku(y)).


Obr. 4



Výsledok použitia obálky môžete vidieť na obrázku 5. Po vytieňovaní tvoria shrinkwrap prvky dokonalú reprezentáciu skutočnej prevodovky. Túto techniku je možné použiť pre úsporu množstva času pre regeneráciu pri práci s veľkými zostavami.


Obr. 5



Technika v tomto príklade je jednou z mnohých, ktoré je možné použiť na správu veľkých zostáv v systéme Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Wildfire 2.0. Správa veľkých zostáv je jednou z mnohých silných stránok systému Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) a napomáha odlišovať Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) od konkurencie.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.