Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Ako používať dynamické odrezanie v 3D CAD systéme Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Mechanism Dynamics (modul pre riešenie dynamiky), alebo Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) design animation (modul pre tvorbu animácií)

  

Táto technika sa dá používať pri rôznych prezentáciach respk. demách, kde vnútorné komponenty Pro/E zostavy sú odkryté, aby sa dali prezerať respk. skúmať.

  • Začnime tvorbou noveho modelu v Pro/ENGINEERi guľového tvaru. Špecifikujme že rozmer tejto súčiastky bude väčší ako najväčší rozmer na zostave.  
  • Prizostavme danú súčiastku do aktuálnej zostavy použitím väzieb pre definovanie mechanizmov, ktoré nám umožnia definovať stupne voľnosti pohybu pre rotáciu a posuv. Možme použiť väzbu čapovú, alebo cylindrickú. Zmeňme farbu guľového modelu na plne transparentnú. (Obr.  1)
  • Z menu Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)a vyberme: >View >Display Settings >Model Display (zobrazenie>nastavenie zobrazenia>zobrazenie modelu) a skontrolujme či “Transparencies” (transparentnosť) a “Capped Clipping”  (zastrihnutie) voľby sú zapnuté. (Obr. 2)
  • Z hlavného menu vyberme: >View >Display Settings >Visibilities (Zobrazenie>nastavenie zobrazenia>viditeľnosť) a nastavme Clip % (vymedzenie) na hodnotu 50% (Obr. 3)
  • Spustíme si aplikáciu Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Mechanism Dynamics alebo modul Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) design animation použitím následujúcej voľby v menu: >Application >Mechanism (aplikácie>mechanizmy)
  • V Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Mechanism Dynamics, definujme servo motor, ktorý bude rotovať guľovou súčiastkou a nadefinujeme kinematickú analýzu daného pohybu. (Obr. 4)  
  • V Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) design animation module, vložme tiež servo motor na časovú os a vytvorme si animáciu.
  • Aktivujme si ikonku Playback a spusťme si animáciu. Vieme si uložiť túto animáciu do MPEG formátu. (Obr. 5)

     

Okrem tejto funkcie module pre animácie (Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) design animation) vieme použiť aj ďalšie funkčnosti, napr. Použiť zobrazenie transparentnosti v čase (>Transparencies @ Time), alebo zobrazenie v čase (>Display @ Time) — pre tvorbu veľmi pôsobivých reprezentácií vašich produktov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 Obr. 1

 

 Obr. 2

 

 Obr. 3

 

 Obr. 4

 

 Obr. 5

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.