Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Konfigurácia ModelCHECK-u ako „vrátnika“ pre Windchill

ModelCHECK podporuje používanie podnikových štandardov a zaužívaných postupov pre zvýšenie efektívnosti počas návrhu konštrukcie. ModelCHECK „vrátnik“ je použitý ako pomoc pri filtrovaní dát, ktoré sú nahrávané do spoločnej databázy a nespĺňajú podnikové štandardy a zaužívané postupy.

ModelCHECK ako jedinečný filter môže byť skonfigurovaný tak, aby definoval požiadavky pre úspešné nahranie dát do spoločnej databázy.

Počas procesu nahrávania dát do spoločnej databázy, ModelCHECK „vrátnik“ umožní nahrávanie dát, ak spĺňajú zavedené požiadavky, alebo obmedzí nahrávanie, ak niektorý z komponentov nespĺňa kontrolu. Ak nahrávanie zlyhá, Windchill vypíše správu o čiastkových chybách a varovaniach.

Popísaný postup vám pomôže skonfigurovať Windchill a ModelCHECK tak, aby boli zaistené tieto zaužívané postupy. Ďalším predpokladom je, že máte ModelCHECK nainšalovaný, skonfigurovaný a že funguje správne.

 

1. Najskôr treba overiť nastavenia a požiadavky pre ModelCHECK. Existujú dva konfiguračné súbory, ktoré by sa mali overiť aby ModelCHECK kontroloval požadované nastavenia. Prvým je súbor config_mc.mc, ktorý je umiestnený v adresári ModelCHECK\config. Treba skontrolovať, či sú v ňom nastavené nasledovné voľby.

MC_ENABLE   YNA      Y
Táto voľba povoľuje, aby mohol byť ModelCHECK spustený

MODE_RUN   YN      Y   Y   N   N
Táto voľba nastavuje režim, v ktorom môže byť ModelCHECK spustený. Možnosti režimov sú Interaktívny, Dávkový, Pri regenerácii a Pri uložení

ADD_DATE_PARM   YN      Y   Y   Y   Y
Táto voľba pridá parameter dátumu do modelu, kedy bol ModelCHECK naposledy spustený. (Požadovaná.)

ADD_ERR_PARM   YN      Y   Y   Y   Y
Táto voľba pridá chybový parameter do modelu, keď bude spustený ModelCHECK, ktorý zachytáva počet chýb. (Požadovaná.)

ADD_CONFIG_PARM   YN      Y   Y   Y   Y
Táto voľba pridá konfiguračný parameter do modelu, kedy bol ModelCHECK naposledy spustený. (Požadovaná.)

ADD_MODE_PARM   YN      Y   Y   Y   Y
Táto voľba pridá parameter režimu do modelu, ktorým bol ModelCHECK naposledy spustený. (Požadovaná.)

2. Ďalej treba skonfigurovať druhý súbor setconf.mcc umiestnený v adresári ModelCHECK\config. Tento súbor špecifikuje konfiguráciu, ktorú ModelCHECK použije pri spustení. Povedzme, že jediný údaj, ktorý je zapísaný vo vašej konfigurácii je:

Medium=(check/demo_checks.mch)(start/demo_start.mcs)(constant/inch.mcn)

 
 

obr. 1

 

 

obr. 2

 

 

obr. 3

 

 

obr. 4

 

 

obr. 5

 

 

obr. 6

Tento údaj je dôležitý, pretože je použitý v konfiguračných súboroch Windchill-u.

3. Existujú dva konfiguračné súbory, ktoré treba aktualizovať na Windchill serveri aby mohla byť vykonaná kontrola ModelCHECK-om. Prvým je súbor cadxcommon.properties umiestený v adresári <WC_HOME>\codebase\com\ptc\windchill\cadx\propfiles. Aby bola povolená kontrola ModelCHECK-om počas nahrávania dát do spoločnej databázy, nastavte v tomto konfiguračnom súbore nasl. voľbu na hodnotu true.

ModelCheckValidation=true

4. Druhým je súbor cadxhtmlui.ini v adresári <WC_HOME>\codebase\com\ptc\windchill\cadx\cfg\default. Nachádza sa v tomto súbore časť pre kontrolné voľby ModelCHECK-u. Tu je príklad, čo môže obsahovať:

[modelcheck]
;Parameters used for ModelCheck validation to be done prior to checkin of EPMDocument
NumErrors=0
NumHours=24
MCConfig=Medium,check/demo_checks.mch,start/demo_start.mcs,constant/inch.mcn

NumErrors špecifikuje maximálny počet chýb, ktoré užívateľ môže mať.
NumHours špecifikuje počet hodín od posledného spustenia ModelCHECK-u (integer).
MCConfig špecifikuje použitý typ konfigurácie riadený aktuálnym nastavením konfiguračných súborov ModelCHECK-u. Nastavte túto hodnotu na údaj nastavený v súbore setconf.mcc použitím formátu nastavenom v súbore cadxhtmlui.ini.

5. Po úprave týchto dvoch súborov musíte reštartovať Windchill Method Server, aby zmeny nadobudli účinok

6. Windchill PDMLink administrator musí pomocou Attribute Administrator (Administrátor atribútov) vytvoriť IBA (Instance Based Attributes) s nasledovnými názvami a typmi:

MC_ERRORS - Integer
MODEL_CHECK - String
MC_CONFIG – String

Vo Windchill 8.0, po vytvorení IBA, použite Type Manager (Manažér typov) a aktualizujte CAD Document alebo Workgroup Manager CAD Document a pridajte tieto atribúty do šablóny. (obr. 1)

 

Konfigurácia pre Windchill a ModelCHECK je teraz kompletná.

 

7. Poďme sa teraz pozrieť na výsledky tejto konfigurácie. Vyskúšame ako príklad nahrať do spoločnej databázy súčiastku, ktorá dosiaľ nebola overená ModelCHECK-om. Na základe nastavenej konfigurácie spustíme ModelCHECK v interaktívnom režime. (obr. 2)

Tento model má po kontrole 5 chýb, (obr. 3) ale aj tak ho vyskúšajme nahrať do spoločnej databázy Windchill PDMLink.

8. Nahranie do spol. databázy zlyhalo — indikované v okne správ v ľavom spodnom rohu okna Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a. Aby ste zistili dôvod prečo nahrávanie zlyhalo kliknite na červený krúžok (obr. 4)

9. Event Manager (Manažér udalostí) indikuje stav udalostí. Vybraním ikonky ‘View Conflicts’ (‘Zobraziť konflikty’) vedľa udalosti zlyhania nahrávania do databázy sa zobrazí správa o dôvode zlyhania. (obr. 5)

Manažér konfliktov indikuje, že nahrávanie súčiastky zlyhalo, pretože zlyhala kontrola ModelCHECK-om. V tomto prípade je tam príliš veľa chýb (5). My sme nastavili v konfiguračnom súbore maximálnu hodnotu 0. (obr. 6)

10. Ak chcete zakázať kontrolu ModelCHECK-om, jediné čo treba urobiť je aktualizovať súbor cadxcommon.properties umietnený v adr. <WC_HOME>\codebase\com\ptc\windchill\cadx\propfiles a nastaviť údaj o kontrole na hodnotu false.

ModelCheckValidation=false

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.