Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Rýchle otvorenie modelu vo výkresoch

Tu je rýchly tip, pre niekoho samozrejmosť, ale veľmi užitočné pre niekoho, kto si to nevšimol pri práci. Pri práci s výkresom niekedy potrebujete otvoriť model (komponent, zostavu) datailu na vytvorenie zmien na modeli.

Aby ste toto otvorili rychlo a jednoducho zvoľte FILE > OPEN (Súbor > Otvoriť). Používaný model sa objavý v riadku Name blízko spodnej časti otvoreného okna, ktorý je použity v aktuálnom aktívnom výkrese, ako je to ukazané na obrázku č.1. Iba kliknite na OPEN (Otvoriť) a model sa vám objaví v samostatnom okne, aj keď komponent neni v aktuálnom pracovnom adresári.

Obrázok č.1. Časť okna Otvoriť  

Pre akýkoľvek dôvod mnoho ľudí pri otvaraní modelu si nevšimne fakt, že meno aktívného modelu sa už nachádza v riadku Name a aj tak prezerajú jednotlivé adresáre, pričom stačí iba kliknuť na OPEN (Otvoriť).

Poznámka: Toto funguje iba s aktuálne aktívnym modelom výkresu.

Poznámka: Aktívny model výkresu je zobrazený v spodnej časti obrazovky pri vytváraní výkresov.  

Ak model, ktorý chcete otvoriť nieje aktuálne aktívny model výkresu jednoducho ho aktivujte a to tak, že vyberiete daný pohlaď na výkrese kliknite pravým tlačidlom na myši a vyberete ponuku ako je to na obrázku č.2. Zvoľte Set as Active Model a potom otvorte model a to technikou ako to je popísané vyššie. 


 

 Obrázok č.2. Zvolený pohľad
Menu v pravom tlačítku na myši
 

( V Pro/E 2001 výber z menu je VIEWS > DWG MODELS > SET MODEL > Zvoľte váš model zo zoznamu - pri tejto metóde nemusí byť model ani zobrazený na obrazovke.)

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.