Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Štvrtok 02.05.2024
Články  

 

 

 

 

Rýchle zaoblenie všetkých hrán vo Wildfire 2.0

 

Vo Wildfire 2.0, je jednou z mnohých vylepšení možnosť rýchleho zaoblenia všetkých hrán na súčiastke. Špeciálne je to využiteľné napríklad pre formy, alebo odliatky  kde potrebujete mať vo všeobecnosti zaoblené všetky ostré hrany.

K aktivovaniu tejto funkčnosti je potrebné nastaviť skrytú konfoguračnú voľbu v config.pro. (Avšak najskôr si prečítajte správu z PTC, ktorá sa nachádza na konci článku.) V Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-i, zvoľte Nástroje(Tools)>Možnosti(Options) a dostanete sa do dialógového ona s nastavením konfiguračných volieb (config.pro). Nastavte konfiguračnú voľbu "ALLOW_ROUND_ALL" na "YES". Táto voľba je skrytá a musíte ju preto zapísať manuálne ako ukazuje Obrázok 1:

Obrázok 1


Po nastavení tejto voľby aktivujte nástroj na vytvorenie zaoblenia. V nástrojovej lište zvoľte záložku Sady(Sets). Zaškrtávacie boxy “Všetky Konvexné (All Convex)" a "Všetky Konkávne (All Concave)" pribudli do tejto záložky a umožňujú zvoliť si aky typ hrany chcete automaticky zaobliť. Nastavenie dialógového okna je na Obrázku 2:

Obrázok 2

Zaškrtnutím oboch volieb, sú všetky hrany súčiastky vybrané:

Obrázok 3

Pomocou tejto voľby môžete veľmi rýchlo vybrať všetky nezaoblené hrany a cez klávesu SHIFT+kliknutím na hranu môžete ľubovoľnú vybranú hranu odobrať z výberu. Má to využitie ak potrebujete rýchlo vybrať väčšinu ostrých hrán a iba zopár je takých, ktoré chcete ponechať bez zaoblenia prípadne im chcete priradiť inú hodnotu zaoblenia.


Obrázok 4

Funkcia pre zaoblenie všetkých rohov vo veľkej miere zlepšuje produktivitu práce inžiniera a dizajnéra pri zaobľovaní hrán. Je to jedna z mnohých veľkých vylepšení v Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Wildfire 2.0.


Upozornenie z PTC

Z času na čas k nám prichádzajú správy od vás vzťahujúce sa k používaniu skrytých konfiguračných volieb a otázky prečo tieto voľby nie sú zverejnené v PTC Dokumentácii a všeobecne prezentované. Tento dokument by vás mal upozorniť na používanie týchto konfiguračných volieb a zdôvodniť prečo sú vedené ako skryté voľby.

Použitie týchto skrytých konfiguračných volieb môže byť v praxi niekedy riskantné. Tieto konfiguračné voľby sú poskytované PTC Research & Development pre použitie PTC Quality Assurance počas skúmania v jednotlivých vývojových stupňoch nových verzií Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a. Tieto voľby teda nie sú prioritne určené k bežnému použitiu u zákazníkov. Niektoré z týchto volieb môžu spôsobiť samovoľné spustenie niektorého programovaného kódu, ktorý spôsobí aktivovanie určitej nepovolenej úrovne a dôjde k zatvoreniu programu. Ďalšie zas môžu spôsobiť stavy programu, kde dojde k prepojeniu jednotlivých kódov.

K prehliadnutiu volieb, ktoré sú určené k použitiu a plne podporované, zvoľte v hornom menu Nástroje(Tools), Možnosti(Options), kliknite na tlačidlo Nájsť(Find), "*" (hviezdičku bez uvodzoviek) zapíšte do typu "kľúčového slova (Type Keyword)", zvoľte "VŠETKY KATEGÓRIE(ALL_CATEGORY)" v Hľadať v(Look In) boxe, a kliknite na tlačidlo Nájsť(Find).

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.