Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Sobota 27.04.2024
Články  

 

 

 

 

Tvorba prvku objemovej analýzy v programe Creo Parametric

 

Program Creo Parametric ponúka veľa typov analyzačných prvkov, z ktorých najbežnejšie využívaným je model Hmotnostné charakteristiky(Mass Properties). Typ analýzy, ktorý sa často prehliada, je Objem (Volume). Je to perfektný spôsob ako využiť asociatívne operácie programu Creo Parametrc na výpočet objemu, čo sa inak môže zdať ako ťažká úloha. Pomocou Hmotnostných charakteristík dostanete celkový objem modelu, ale analyza Objemu vás posunie ešte o krok ďalej – poskytne vám praktickejší výsledok, úžitkový objem nádoby. Nižšie sa dozviete, ako rýchlo nastaviť a využiť tento typ analýzy. (Najlepšie funguje so škrupinovou geometriou).
Vytvorte prvok Pomocná rovina (Datum Plane) na mieste, na ktorom by ste chceli analyzovať objem. Napríklad hneď pod otvorom nádoby.

Ak ste už model „dostali do škrupiny“, premiestnite ikonu  nad škrupinový prvok.

 

 

 

Obrázok 1

Zvoľte Analýza(Analysis) > Meranie(Measure) > Objem(Volume)

Obrázok 2

Zvoľte rovinu ohraničujúcu časť, ktorá sa bude analyzovať.

Obrázok 3

Dokončite analýzu, aby sa pridala do stromu modelu

Zrušte operáciu

*POZNÁMKA* Skontrolujte smerovanie škrupinového prvku (smerom dnu/von), lebo zmenením tohto smerovania sa zmenia aj hmotnostné a objemové vlastnosti modelu.
Teraz sa môže úžitkový objem nádoby využiť pri ďalšom vývoji. Zmena hĺbky roviny využitej pri analýze vám umožní otestovať rôzne geometrické zmeny a vplyv na úroveň kvapaliny v určitých intervaloch (štvrtinová, polovičná a pod.).

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.