Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

PRÍRUČKA: Vytvorenie prvku swept blend s využitím externých skíc v Pro/E Wildfire3.0


Verzia: Iba pre Wildfire3.0

Prvok Swept blend bol teraz pre verziu Wildfire 3.0 modernizovaný. Ovládanie je pomocou nástrojovej lišty s interaktívnym náhľadom. Nový GUI zjednocuje všetky typy prvkov do jedného (pridanie objemu, odobratie objemu, plocha, orezanie plochy, tenkostenný prvok (pridať,odobrať,orezať). Výber skíc a ich modifikácia je takisto flexibilná a interaktívna.
Súbor k príkladu si možete stiahnuť tu (141kB) .

1. Otvorte sweptblend_start.prt

2. Kliknite na Insert > Swept Blend položku z menu alebo zvoľte Swept blend ikonu . Otvorí sa vám nástrojová lišta pre prvok Swept Blend.

3. Z okna správ (v dolnej časti ProE) si možete prečítať ďalší krok. Systém vás žiada aby ste vybrali trajektórie pre prvok swept blend.

4. V ďalšom kroku si rozbaľte pole “Sections” v nástrojovej lište. Zameňte “Sketched Sections” na “Selected Sections”. (Externé skice sú už vo vzorovom príklade vytvorené)

5. Vyberte prvú skicu z grafického okna.

Vybraná skica sa vysvieti načerveno. Navyše sa vám na obrazovke zobrazí štartovací bod a smer(žltý vektor).
6. Pre výber ďalšej skice môžete kliknúť na tlačidlo “Insert” v poli section, alebo takisto pomocou kontextového menu, ktoré vyvoláte stlačením pravého tlačidla na myši.

7. Teraz vyberte druhú skicu z grafického okna.

8. K vloženiu tretej a štvrtej skice opakujte kroky č. 6 a 7. Následne by model na vašej obrazovke mal vyzerať ako je to na nasledujúcom obrázku.

9. Všimnite si, že posledná skica je oproti zvyšku pootočená. Jednoduchým potiahnutím štartovacieho bodu, môžete posunúť daný bod do požadovanej pozície.

10. Finálny model si následne môžete prezrieť v dynamickom náhľade a potvrdiť jeho vytvorenie.

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.