Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Štvrtok 02.05.2024
Články  

 

 

 

 

Vytvorenie šablóny pre obrábanie v Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Wildfire



Procesný manažér pre obrábanie v Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER) Wildfire vám umožňuje vidieť všetky kroky obrábania v jednej tabuľke a teda aj manipulovať s nimi oveľa ľahšie ako je to možné v štandardnom prostredí modulu obrábania.

Formát tabuľky procesného manažéra umožňuje zobraziť stroje, nástroje, upínače a kroky obrábania (t.j. dráhy nástroja alebo NC Sekvencie). V prostredí tabuľky je možné editovať existujúce kroky alebo vytvárať nové kroky využitím základného ikonkového prostredia. A keď proces ukončíte, môžete si určité kroky uložiť ako mfg šablónu pre nový projekt.

Do šablóny je ukladaný nástroj, parametre (napr. posuvy, rýchlosti) a geometrické referencie. Takisto môžete ukladať obrázok kvôli referenciám (dialógové okno vám povolí vybrať formát JPEG) a takisto je tam možné zadať poznámku k detailnejšiemu popisu šablóny.

Ak použijete šablónu v novom projekte, možno budete vyzvaní k zadaniu geometrických referencií, ale všetko je logické z použitej šablóny pre nový model. Postup vytvárania šablóny:

 

  1. V obrábacom module Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)a, otvorte existujúci mfg model, z ktorého chcete vybrať NC sekvencie do šablóny.
  2. Spustite Procesný Manažér
  3. Zvoľte ikonku pre vytvorenie šablóny
  4. Zadajte názov šablóny do dialógového okna
  5. Priraďte obrázok vo formáte JPEG (voliteľné)
  6. Pridajte vlastný parameter (voliteľné) kliknutím na ikonku plus ako napr. “Autor” a zadajte svoje meno
  7. Vložte poznámku k bližšiemu popísaniu šablóny pre vašich kolegov, “Toto je šablóna k vytvoreniu závitu ISO M10x1” (Vzhľad dialógového okna je na obrázku)
  8. Zvoľte náhľad šablóny a prezrite si to v otvorenom prehľadávači
  9. Uložte a zatvorte šablónu. Uložte to tam, kde budú mať prístup aj ďalší kolegovia, ktorí by ju mohli využívať

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.