Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Nedeľa 28.04.2024
Články  

 

 

 

 

Zjednodušené reprezentácie (simplified reps)

 

Zjednodušené reprezentácie skracujú dobu načítania, prekreslenia a regeneráciu veľkých zostáv. Je to spôsobené nastavením zobrazenia jednotlivých komponentov v zostave (modely a podzostavy). Jednotlivé nastavenia umožňujú definovať komponentom v zostave ako budú načítavané a ako budú zobrazené.

Pri zjednodušení zostáv môžete využiť systémové zjednodušené reprezentácie alebo užívateľom definované.

Systémové zjednodušené reprezentácie

Každá zostava obsahuje štyri preddefinované reprezentácie. Tieto reprezentácie zrýchľujú načítavanie veľkých zostáv. Ak chcete načítať systémovú zjednodušenú reprezentáciu, tak pri otváraní zostavy použite:

File > Open… > (vyberte zostavu pre načítanie) > Open Rep... (z dialógového okna vyberte príslušnú reprezentáciu) [Súbor > Otvoriť... > Otvoriť Rep...]

 

Master Rep (Master Reprezentácia)

Master reprezentácia je nastavená ako štandardné zobrazenie komponentov v zostave. Pri načítaní tejto reprezentácie sa načíta celá zostava. Všetky zjednodušené reprezentácie vychádzaju z Master reprezentácie.

Symbolic Rep (Symbolická Rep)

Zobrazuje komponenty v symbolickom stave. Geometria komponentov nie je zobrazená. Umiestnenie komponentov je reprezentované symbolom (zobrazený symbol môže byť definovaný užívateľom – vlastným 3D symbolom). Pri tomto type zobrazenia komponentov je možné vypočítať hmotnostné charakteristiky.

Graphics rep (Grafická Rep)

Zobrazenie geometrie zostavy je ako wireframe (drôtený model). Nie sú zobrazené obrysové hrany, geometriu nie je možné vytieňovať a nie je možné používať operácie s geometriou (nie je možné prizostaviť komponenty). Používa sa na rýchle načítanie a zobrazenie zostáv.

Geometry Rep (Geometrická Rep)

Geometriu zostavy možete zobraziť v režime Shading (Tieňovaný model), Hidden Line (Model so skrytými čiarami), máte možnosť vypočítať hmotnostné charakteristiky a geometriu môžete opätovne použiť (môžete prizostavovať komponenty do zostavy). V strome modelu nemáte informáciu o prvkoch modelov.

Užívateľom definované zjednodušené reprezentácie

Od verzie Pro|ENGINEER Wildfire 3.0 máte možnosť vytvárať užívateľom definované zjednodušené reprezentácie nielen na zostave ale aj v režime modelovania modelu. Tieto reprezentácie vám skrátia čas načítania, regeneráciu a prekreslenie modelov a zostáv.

  1. Otvorte dialógové okno View Manager-a View > View Manager (Zobrazenie > Správca Zobrazenia) a prepnite sa do záložky Sympl rep (Zjedn. Reprezentácia).
  2. Vytvorte novú zjednodušenú reprezentáciu, kliknite New (Nová) > zadajte názov vašej reprezentácie > stlačte ENTER. Novootvorené okno potvrďte.
  3. Definujte jednotlivé komponenty zobrazenia, kliknite na Properties>> (Vlastnosti>>). Postupným výberom jednotlivých komponentov a nastavením stavu zobrazenia z horného menu ikoniek (viď. obr.) nastavíte zobrazenie komponentov vlastnej zjednodušenej reprezentácie.
     
     
  4. Uložte novovytvorenú reprezentáciu, kliknite na Edit > Save (Upraviť > Uložiť).
  5. Predefinujte zjednodušenú reprezentáciu. Redefinícia zvolenej reprezentácie pozostáva z nastavenia nového zobrazenia jednotlivých komponentov a uloženia nového stavu reprezentácie.

     

Na záver:

Ak nastavíte konfiguračnú voľbu open_simplified_rep_by_default na Yes, potom pri otváraní zostáv máte možnosť vyberu zo zoznamu zjednodušených reprezentácií.

 

 

 

 

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.