Odhlásenie
Späť
HOME
Užívateľ: Firma: [ Zmena osobných nastavení ]                  Pondelok 29.04.2024
Články  

 

 

 

 

Zobrazenie rozstupovej kružnice vo výkrese pri násobení prvku cez os (Axis Pattern)

Version: Wildfire3.0

 

 

Osi násobených dier vo výkrese v Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)i sú štandardne zobrazené kolmo na obrazovku. V takomto prípade, ak by sme chceli zmeniť toto zobrazenie osí pre skupinu roznásobených dier tak, aby osi prechádzali stredom spoločnej osi okolo ktorej boli diery roznásobené (plus zobrazenie rozstupovej kružnice), musíme vykonať tieto zmeny.

Na prepínanie medzi týmito dvoma spôsobmy zobrazenia osí nám slúžia nastavenia výkresov.

Pre sprístupnenie týchto nastavení si vo výkrese podržte stlačené pravé tlačítko myšky (nesmiete mať vybranú žiadnu entitu a kurzor musí byť na čiernej ploche výkresu) a v rozbaľovacom menu vyberte Vlastnosti (Properties). Alebo kliknite na menu Súbor > Vlastnosti (File > Properties). Potom v Správca Ponuky (Menu manager), kliknite na možnosti výkresu (Drawing Options).

                                 

V zobrazenom okne Možnosti choďte dole na voľby čo sa týkajú riadenia osí. V tejto kategórií nájdete voľbu radial_pattern_axis_circle.

Štandardné nastavenie tejto voľby radial_pattern_axis_circle je no* (* znamená štandardnú voľbu v Pro/E). Zmeňte túto hodnotu na yes.
Radial_pattern_axis_circle             Yes

Potom, kliknite na tlačítko Pridať/Zmeniť (Add/Change) a tlačítko Použiť (Apply) pre akceptáciu zmien. Zobrazenie rozstupovej kružnice sa zobrazí vo vašom výkrese.

Copyright © 2004 - 2024 IPM SOLUTIONS, s.r.o. Všetky práva vyhradené.