PTC oznamuje finančné výsledky za 1. kvartál roka 2007

Spoločnosť PTC zaznamenala ročný nárast tržieb o 15% a nárast čistých príjmov o viac ako 100%

PTC (Nasdaq: PMTC) - Product Development Company ®  oznámila výšku svojich tržieb v hodnote $221.7 miliónov za prvý kvartál končiaci dňom 30. decembra 2006, čo je nárast o 15% oproti tomu istému obdobiu minulého roka. Celkové tržby z predaja licencií za prvý kvartál roka 2007 dosiali výšku $66.6 mil., čo predstavuje nárast o 14% za to isté obdobie minulého roka. Výsledky za prvý kvartál roka 2007 odrážajú každoročný nárast vo všetkých geografických lokalitách predaja a posilnený predaj vo všetkých skupinách výrobkov.

„Finančnýrok 2007 ďaleko presiahol naše ciele a očakávania“, povedal C. Richard Harrison, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti PTC. „Kontinuálne dosahujeme silné finančné výsledky, pretože dokážeme uspokojiť požiadavky zákazníkov prostredníctvom našej bezkonkurenčnej ponuky. Spojili sme svetové riešenia pre inžinierske výpočty, CAD/CAM/CAE, objemové a procesné riadenie dát a technickú dokumentáciu a vytvorili sme bezkonkurenčnú výhodu pre našich zákazníkov.“

Zdaniteľné príjmy za prvý kvartál 2007 boli vo výške $21.0 mil., v porovnaní s $11.3 mil. za to isté obdobie minulého roka. Čistý príjem za prvý kvartál 2007 bol vo výške $15.2 mil., čo predstavuje $0.13 za akciu. V minulom roku za to isté obdobie bol čistý príjem vo výške $7.5 mil., čo predstavovalo $0.07 za akciu. Nezdaniteľné príjmy, do ktorých sa nezapočítavajú náklady na kompenzáciu za zásoby akcií a umorenie akvizícií spojených s nehmotným majetkom, boli vo výške $33.0 mil., čo predstavuje 15% z celkového výnosu za prvý kvartál roka 2007, v porovnaní s $23.1 mil., čo predstavovalo 12% celkového výnosu za to isté obdobie minulého roka. Neoperatívny čistý príjem, do ktorého sa nezapočítavajú položky vybrané z nezdaniteľných operatívnych príjmov a príslušných daní, bol vo výške $26.8 mil. za prvý kvartál 2007, čo predstavuje $0.23 za akciu, v porovnaní s $18.8 mil. za to isté obdobie minulého roka. V priložených finančných tabuľkách poskytujeme vyrovnanie medzi zdaniteľnými a nezdaniteľnými výsledkami.

Finančné prostriedky v hotovosti boli vo výške $147 mil. na konci prvého kvartála 2007, čo predstavuje pokles zo $183 mil. za štvrtý kvartál roka 2006, a to hlavne v dôsledku akvizície spoločnosti ITEDO v hodnote $17 mil. a ročnej kompenzácie provízií za prvý kvartál, ktorý sa vzťahuje na finančný rok 2006.

Štatistika výsledkov za prvý kvartál 2007

PTC dosiahlo nasledovné výsledky za prvý kvartál roka 2007 v porovnaní s tým istým obdobím za rok 2006: celkový nárast výnosov je vo výške 15%, čo bolo spôsobené nárastom školiacich a konzultačných služieb vo výške 23%, nárast výnosov z predaja licencií predstavuje 14% a nárast z predaja maintenance vo výške 12%.

Nárast výnosov za Desktop Riešení predstavuje 14% vo výške $144.3 mil., čo vychádza z nárastu výnosov z predaja licencií o 20%, školení a konzultačných služieb o 15% a nárast výnosov z maintenance predaja o 11%.
Nárast výnosov z predaja licencií je výsledkom posilneného predaja Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)®, vrátane nových licencií, aktualizácií a modulov, ako aj výnosov, ktoré zodpovedajú nedávnej akvizícii Mathcad a IsoDraw výrobkov, ktoré sme nadobudli v treťom kvartáli fiškálneho roka 2006 a v prvom kvartáli roka 2007.
Celkový nárast výnosov Obchodných Riešení bol vo výške 17%, čo predstavuje $77.4 mil., ako výsledok nárastu školení a konzultačných služieb vo výške 27%, nárastu výnosov z predaja maintenance vo výške 18% a nárastu predaja licencií vo výške 4%. Nárast výnosov z predaja licencií bol ovplyvnení značným nákupom zákazníkov v prvom kvartáli roka 2006. Nárast výnosov z predaja licencií zodpovedal hlavne predaju Windchill PDMLink® a Pro/INTRALINK® riešení, reagujúc na naše pokračujúci úspech pri napomáhaní zákazníkom zdokonaliť našu platformu riadenia dát tak pre konštruktérov, ako aj pre firemné prostredie.

Celkové výnosy z reťazca predajcov dosiahli výšku $47.3 mil., čo predstavuje 20% nárast z oblasti malého a stredného podnikania. Nárast výnosov za všetky geografické oblasti: 14% nárast v Severnej Amerike, 10% nárast v Európe, 26% nárast v oblasti Ázie a Pacifiku. Nárast výnosov z oblasti Ázia-Pacifik predstavuje 24% nárast v Japonsku a 28% nárast v oblasti Pacifiku.

V prvom kvartáli spoločnosť PTC získala objednávky od svetových lídrov na trhu, vrátane spoločností Boeing, Festo AG&Co. KG, ITT Corporation, Jenoptik Laser, Optik, Systeme GMBH, Lockheed Martin, Maxon Motor, Mitshubishi Electric Corporation, Newell Rubbermaid, Sampo Corporation, Toyota and Volkswagen.

„Naša spoločnosť, ako aj spoločnosti, ktoré sme nadobudli, si vedú dobre a náš nárast na trhu je v súčasnosti rýchlejší približne o 9%“, pokračuje pán Harrison. „Výsledkom toho je, že naša pozícia na trhu posilnila a zvyšujeme svoje výnosy a príjmy za akciu z hľadiska nášho cieľa na rok 2007. Okrem toho sme si stanovili dlhodobejšie finančné ciele na dosiahnutie výnosov vo výške $1.5 miliardy a 22% neúčtovné prevádzkové rezervy do roku 2010. Toto odráža 15% ročný nárast výnosov, ktorý primárne bude pochádzať zo základných výnosov. Naďalej plánujeme pokračovať v udržiavaní rastu prevádzkovej rezervy spojenou so zlepšeniami produktivity v našej distribučnej sieti, ako aj s posilnením celkového rastu.“