PTC oznamuje svoje výsledky za 3. kvartál roka 2006.

Spoločnosť zvyšuje svoje celkové výnosy vo výške 20%, výnosy z predaja licencií vo výške 33% a neúčtovné prevádzkové príjmy vo výške 28%

NEEDHAM, Mass. 26. júl 2006 – PTC (Nasdaq: PMTC), Product Development Company ™ dnes oznámila svoje tržby vo výške $216,7 milióna za tretí finančný kvartál končiaci 1. júla 2006, čo predstavuje 20% nárast zo $180,3 mil. za to isté obdobie roka 2005. Celkové tržby z predaja licencií za tretí kvartál boli vo výške $65,7 mil., čo predstavuje nárast o 33% za to isté obdobie minulého roka. PTC celkový nárast tržieb bol výsledkom rýchleho nárastu výnosov z predaja základných licencií a služieb a to tak z desktop, ako aj podnikových riešení (enterprise). K tomu prispeli aj zodpovedajúce nadobudnuté akvizície Arbortext-u a Mathsoft-u.

„V každom prípade môžeme naše výsledky tretieho kvartála označiť za vynikajúce,“ povedal C. Richard Harrison, prezident a výkonný riaditeľ. „V predaji sw výrobkov sme si počínali dobre, hlavne čo sa týka medzinárodného predaja a tak isto aj veľkých zákazníkov, a aj v sieti našich predajcov. Okrem toho, prebiehajúce akvizície sú pre našich zákazníkov dôležitými krokmi a v budúcnosti rátame s pozitívnymi výsledkami.“

Výnosy v číslach

Celkové tržby z Desktop Riešení za tretí kvartál predstavujú $143,9 mil., čo je nárast o 14% oproti tomu istému obdobiu za rok 2005. Tento nárast bol zapríčinený dobrým predajom licencií, ktorý narástol o 30%, čo predstavuje $43,5 mil. za to isté obdobie minulého roka. Nárast licencií bol ovplyvnený silným predajom nových licencií Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)-a, upgradových aktualizácií a modulov, ako aj výnosmi z predaja Mathsoft a Arbortext produktov. Tržby z konzultačných a školiacich služieb Desktop Riešení narástli o 15% oproti minulému roku za to isté obdobie, čo predstavuje $23,3 mil. Tento nárast odráža zvýšenie predaja školení a konzultácií, ktoré pomáhajú zákazníkom skvalitniť svoju odbornosť pri práci s našimi produktmi a optimalizovať ich postupy vývoja výrobku.

Celkové výnosy z Podnikových Riešení predstavujú rekordných $72,8 mil., čo je 34% medziročný nárast. Tržby z predaja licencií Podnikových Riešení boli vo výške $22,2 mil., čo je 43% nárast oproti obdobiu minulého roka. Tento nárast tržieb predstavoval nárast tržieb z Windchill základných licencií, ako aj tržby týkajúce sa Arbortext produktov. Výnosy z predaja konzultačných a školiacich služieb boli $33,1 mil., čo je 35% nárast oproti minulému roku, odrážajúc neustále potreby zákazníkov pre konzultačné a implementačné procesy a školiace služby, ktoré vedú k spokojnosti pri prvotných investíciách zákazníka, ako aj pri riešeniach riadiaceho procesu.

V treťom kvartáli spoločnosť PTC získala objednávky od rôznych svetových firiem, vrátane Audi AG, Boeing Company, Festo AG & Co. KG, Huawei Co., Ltd., Inventec Corporation, Knorr Bremse AG, MiTAC International Corporation, Mitsubishi Heavy Industries, Ltd., Motorola Inc., Piaggio & C Spa, Robert Bosch GmbH, Toyota Motor Corporation a Tyco International. Prínos PTC siete predajcov predstavoval $46,0 mil. celkových tržieb za tretí kvartál, čo je nárast o 28% oproti minulému roku ako výsledok celkového nárastu po celom svete.