PTC/USER 2006 - konferencia užívateľov Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)a v Dallase (Texas), 4.-7.6.2006

PTC/USER výročná konferencia začala v pondelok rušne, keďže viac ako 1800 zúčastnených zaplnili halu hotela Gaylord Texan v Grapevine v Texase.

Evan Caille, PTC USER prezident sa snažil o rekordný počet účastníkov, ktorý bol nakoniec približne 2000 aj s novými členmi, ktorí sa zaujímali o "hands–on" školenia, odborné prezentácie a nové kontakty a informácie. Bohatý program čakal na tých, ktorí si prišli pozrieť nové verzie Wildfire 3.0 a súvisiace produkty od PTC.

 

Dick Harrison, prezident a výkonný riaditeľ PTC, uistil užívateľov o záujme PTC o ich prácu a spoločné úsilie prekonávať prekážky pri ich práci a tak dosahovať kvalitné výrobky. Harrison oznámil, že budúcnosť spoločnosti PTC bude napredovať bez straty, so súčasnými hotovostnými rezervami v hodnote $200 mil., so ziskom $120 mil., 15% nárastom a očakávanými výnosmi presahujúcimi miliardu v roku 2008.

Harrison zdôraznil, že spoločnosť tvrdo pracovala spolu so zákazníkmi na tom, aby sa stali vo svojom odvetví svetovými lídrom. „Chceme, aby spolupráca s PTC bola pre vás príjemná, pohodlná a prospešná,“ povedal Harrison. „To je niečo, na čo sme sa v minulosti nezameriavali. Spokojnosť zákazníka je teraz pre našu spoločnosť najvyššou prioritou.“

Harrison ďalej oznámil, že s novým spojením so spoločnosťou akou je IBM plánuje PTC preniknúť na čínsky trh, čím sa očakáva produkcia vynikajúcich výsledkov a budúca prosperita spoločnosti. Pán Harrison sa počas konferencie neskôr stretol aj so zástupcami médií a s finančnými analytikmi, kde podotkol, že spoločnosť je na dobrom základe, rastie a je pripravená prevziať podiel na trhu s novými produktmi ako je Arbortext a Mathcad.

Jim Heppelmann, výkonný viceprezident pre softvér v PTC, predstavil na svojej prezentácii Arbortext ako „Pro/E pre dokumentáciu“ a Mathcad ako „Excel pre konštruktérov“. Arbortext užívatelia sa spolupodieľajú na tvorbe dokumentácie podobnou filozofiou ako je skladanie zostáv z komponentov v Creo Elements/Pro (predtým Pro/ENGINEER)i.  Arbortext uchováva komponent v pôvodnom XML formáte pre maximálne opätovné použitie, komponenty sú konfigurované do zostáv dokumentácie, dokumenty sa dajú publikovať v niekoľkých formátoch a dokumenty a publikácie sa dajú aktualizovať asociatívne keď sa komponenty alebo konfigurácie menia.

Mathcad zobrazuje štandardné a vlastné konštruktérske výpočty používajúce familiárne matematické poznámky, vykonáva živé výpočty, produkuje dokumentáciu výpočtov a obojsmerne spája Pro/E parametre s výpočtami. Spolu so súčasnou verziou Wildfire 3.0, PTC produktové balíky vytvárajú integrované riešenie od konštrukcie až po výrobu.